Hito tahab alaliidu toel meistriliigasse tagasi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Loide
Karel Loide Foto: SCANPIX

Hiljuti lõppenud korvpallihooajal meistriliigas debüteerinud, kuid seal viimase kohaga leppinud ja üleminekumängudel esiliiga meistrile Kohilale kaotanud Kohtla-Järve Hito soovib ka uuel hooajal meistriliigas jätkata.

«Kohila teatas, et ei soovi meistriliigaga liituda ja Hito tegi avalduse, et see koht jäetaks neile,» rääkis korvpalliliidu peasekretär Karel Loide. «Kohtume veel nende esindajatega, et uurida, millisena nad oma meeskonda tuleval hooajal näevad. Meie huvi oleks muidugi see, et nad muutuksid veidike tugevamaks. Võib-olla saavad nad endale kedagi juurde, kuid arvestama peab ka sellega, et tegemist on noortevõistkonnaga, mis muutub nagunii iga aastaga paremaks.»

Lisaks Hitole kohaliku meistriliiga geograafiat laiendavad Valga ja Pärnu tegelevad juba samuti uue hooajaga. Valga klubi mänedžeri Antti Vasara sõnul on jätkamise osas kokkulepe lõppenud hooaja keskel meeskonna tüüri juurde asunud lätlase Sandis Buškeviciga.

Leping on sõlmitud ka veebruaris klubiga liitunud, kuid juba teises mängus vigastada saanud Sasha Djordjeviciga. Vasara sõnul on mängumees vigastusest paranenud. Lisaks loodab ta lätlasest tsentri Raitis Grafsi jätkamisele. «Paljuski soovime säilitada eelmise hooaja põhikoosseisu,» märkis Vasar.

Pärnu klubi juht Mait Käbin rääkis, et esialgu tegeleb ta lõppenud hooajal tekkinud võlgade klaarimisega, kuid seejuures otsib raha ka uueks hooajaks. «Pärnus pole korvpallil üht suurt ja kindlat toetajat, see muudab elu keeruliseks,» nentis ta. «Rahanappus on meie jaoks iga-aastane mure. Soovin jaanipäevaks selgeks saada, millised võimalused meil üldse on. Lõppenud hooajal mänginud meestest pole keegi ütelnud, et ei taha meil jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles