Põhja prefektiks saab Kristian Jaani ja Ida prefektiks Vallo Koppel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Jaani
Kristian Jaani Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Siseminister Ken-Marti Vaher nimetas täna politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori ettepanekul Põhja prefektiks Kristian Jaani ja Ida prefektuuri juhiks Vallo Koppeli.

PPA peadirektor Elmar Vaher ütles ameti teatel, et mõlemad mehed alustasid 1990. aastate keskel politseisüsteemis nii-öelda rohujuure tasandilt ja on aastate jooksul tõestanud end nii väga heade spetsialistide kui ka võimekate juhtidena. «Nad on tulemustele orienteeritud ning hea analüütilise mõtlemisega juhid, kes oskavad luua võimekaid meeskondi. Ma olen veendunud, et neist saavad väga head prefektid,» lausus ta.

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on ametisse nimetatud prefektide näol tegu politseijuhtidega, kes on oma senise tegevusega näidanud võimet olla eestvedajaks ja tugevaks panustajaks siseturvalisuse tagamisse. «Usaldan Elmar Vaheri valikut ja usun, et uuenenud meeskond PPAs täidab senisest paremini eesmärke, mis kogu turvalisuse tagamise ees seisavad,» ütles ta.

Viimased viis aastat Põhja prefektuuri korrakaitsepolitseid juhtinud Kristian Jaani alustas politseiteenistust 1997. aastal ning on aastate jooksul töötanud erinevatel ametikohtadel nii kriminaal- kui korrakaitsepolitseis. PPA teatel on Jaani edukalt juhtinud nii kuritegude uurimist kui suuri politseioperatsioone, muu hulgas oli ta 2007. aasta aprillis pronksöö ajal Tallinnas politseitegevuse üks operatiivjuht.

Lõuna prefektuuri senine kriminaalpolitsei juht Vallo Koppel alustas politseis 1996. aastal keskuurimisbüroo uurijana ning on aastate jooksul töötanud erinevatel ametikohtadel Lõuna prefektuuris ja keskkriminaalpolitseis, aga ka riigiprokuratuuris prokuröri abina. Koppel on juhtinud mitmete raskete kuritegude uurimist, sealhulgas suurte narkolaborite menetlemist.

Jaani alustab uues ametis 10. juunil ning Koppel 8. juulil.

Põhja prefektuuri juhtis varem Elmar Vaher, kes alustas mai algul tööd PPA peadirektorina. Ida eelmine prefekt Aldis Alus lahkus ametist mullu novembris, kui selgus, et Ida prefektuuri liiklustalitus oli määranud 180 inimesele taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal ebaseadusliku trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles