Kaja Kärner pälvis Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kärner
Kaja Kärner Foto: Ülo Josing/ERR

Tänasel rahvusringhäälingu hooaja lõpetamisel anti üle Valdo Pandi nimeline ajakirjanduspreemia, mille pälvis Vikerraadio pikaajaline toimetaja ja saatejuht Kaja Kärner. Laureaaditiitli tõi aastatepikkune silmapaistvalt hea ajakirjanduslik töö ja kaunis eesti keel.

Kärner alustas Eesti Raadios tööd 1973. aastal, tänavu täitub tal 40. aastat raadios, kus on töötanud teadustajana, kommentaatorina ja toimetaja-saatejuhina. Ta on olnud ka Raadio Vaba Euroopa lepinguline autor.

Kärneri mõjukamad saated on aastatel 2010 - 2013 olnud erivajadustega lastest, omastehooldusest ja taastusravi olukorrast Eestis. Palju kiitvat tagasisidet on saanud pikad persooniintervjuud.

2012. aasta algul oli eetris Kärneri toimetatud viieosaline saatesari «Stereoraadio. Katsesaatest raadiokanalini», mis tähistas 50 aasta möödumist esimesest stereofoonilisest katsesaatest Eesti Raadios ja 40 aastat stereotoimetuse loomisest. Praegu teeb ta püsivalt Vikerraadios päevakajalisi saateid «Reporteritund», «Uudis+» ja «Tegija» ning nõuandesaadet «Aiatark».

Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia on varem pälvinud Rein Karemäe (1980), Mati Talvik (1985), Lembit Lauri (1988), Toomas Uba (1998), Aarne Rannamäe (2008), Mihkel Kärmas (2009), Neeme Raud (2010) ja Ivan Makarov (2011) ja Vahur Kersna (2012). Preemia väljaandmise eesmärgiks on loominguliselt silma paistnud ja tuntud tegevajakirjanike tunnustamine ühiskonnale oluliste teemade professionaalse ja uudse käsitlemise eest, samuti Valdo Pandi mälestuse hoidmine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles