Aegna saarel tagavad suvel taas turvalisust vabatahtlikud päästjad

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtliku reservpäästerühma liikmed tegid laagris ettevalmistusi, et võtta suvehooajaks enda kanda Aegna saare valve.
Vabatahtliku reservpäästerühma liikmed tegid laagris ettevalmistusi, et võtta suvehooajaks enda kanda Aegna saare valve. Foto: Helen Ojamaa / Vabatahtlik reservpäästerühm

Juunikuuga algab Vabatahtliku Reservpäästerühma (RPR) jaoks valvehooaeg Aegnal. Kolme kuu jooksul viibivad saarel valvemeeskonnad, et anda vajadusel esmaabi ning tagada tuleohutust.

«RPRi vabatahtlike jaoks algab juba üheteistkümnes valvehooaeg Aegnal. Eelneva kümne aasta jooksul oleme omandanud palju väärtuslikke kogemusi ja teadmisi, et külastajate jaoks Aegnal viibimine võimalikult turvaliseks muuta,» märkis RPR juhatuse esimees Kristo Kannik.

Varasematel aastatel on valvesolijate poole kõige enam pöördutud esmaabi vajadusega – ette on tulnud nii kergemaid vigastusi kui ka tõsisemaid terviserikkeid.

«Samuti on päästerühmlased aastate jooksul andnud külastajatele juhiseid saarel käitumise kohta. Lisaks sellele, et Aegna puhul on tegemist maastikukaitsealaga, on saarel kuival ajal ka kõrge tuleoht,» lisas Kannik.

Valvehooajaks valmistumisel viidi mai keskel läbi tavaks saanud koolituslaager. Laagri käigus anti rühma liikmetele praktilised õppetunnid saare valves ette tulla võivate erinevate olukordade lahendamiseks. Praktiliste ülesannete lahendamise kõrval õpiti ka Aegnat tundma, et saarel hiljem valves olles hästi orienteeruda.

Aegna saare valvet viiakse läbi 2003. aastast Põhja päästekeskuse algatusel ning Tallinna linnavalitsuse toetusel. Vabatahtlik Reservpäästerühm mehitab saarel suvehooajaks pideva valve, mis kestab 1. juunist 31. augustini. Valvemeeskond asub sadamamajas ning on saare külastajatele vajadusel kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles