Hille Hanso: nüüd avaldatakse Türgis meelt politsei jõuvõtete vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Türgis.
Rahutused Türgis. Foto: SCANPIX

Türgis Istanbulis elav Hille Hanso ütles linnas teist päeva jätkuvatest meeleavaldustest rääkides, et algselt avaldati meelt valitsuse kava vastu ehitada parki kaubanduskeskus, kuid nüüd protesteeritakse juba politsei jõhkra käitumise vastu.

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan lubas täna lõpetada juba teist päeva Istanbulis kestvad rahutused, sest Taksimi väljak ei saa muutuda paigaks, kus märatsevad äärmuslased, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ka täna kasutas Türgi politsei meeleavaldajate vastu pisargaasi ja veekahureid.

Hille Hanso sõnul andis rahutusteks põhjuse pealtnäha väike asi – nimelt plaanivad linnavõimud ühe pargi asemele ehitada kaubanduskeskuse, kuid paljudele kohalikele see ei meeldinud ja nad kogunesid parki meelt avaldama.

Demonstrandid said aga ootamatult brutaalse politseirünnaku osaliseks ning tundub, et peaminister ei kavatse pargi ehitamist küsitleda ega ka pikemalt sel teemal rääkida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles