Savisaar kutsus rahvast Ansipiga hirmutades valima

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare videopöördumine.
Edgar Savisaare videopöördumine. Foto: Keskerakond

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kutsus oma tänases videopöördumises inimesi eelseisvatel eurovalimistel Keskerakonna poolt hääletama, sest vastasel juhul jäävat peaminister Andrus Ansipi valitsus veel väga kauaks võimule.


Muuhulgas süüdistas Savisaar Keskerakonna kodulehele ülespandud videos peaministrit valetamises. «Kuulsime, et valitsus lubab mitte kärpida pensione. Head inimesed, see on otsene vale ja mitmekordne vale. Kukk ei jõudnud veel esimest korda kireda, kui juba ilmus uudis käibemaksu ja kütuseaktsiisi tõusust, aga see lööb ju esmajoones kõige eakamaid inimesi,» ütles Savisaar Ansipi eilset teleesinemist kommenteerides.

«Mul on siiralt kahju, et Eesti peab sel raskel ajal toime tulema sellise valitsuse ja niisuguse peaministriga, kes sööb oma sõnu. Kes tegelikult ei tea, kuidas aidata inimesi,» lausus Keskerakonna esimees.

Selleks, et olukord paraneks, vajab Eesti Savisaare sõnul uut valitsust. Kummalisel kombel soovitas Keskerakonna esimees uue valitsuse ihkajatel hääletada 7. juunil toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel Keskerakonna poolt.

Võimule saades lubas Savisaar esimese asjana asuda avaliku sektori töötajate palku kärpima.Tallinna linnavalitsuses, mille eesotsas Savisaar praegu seisab, on aga otsustatud, et riiki vaevavast majanduskriisist hoolimata töötajate palkade kallale ei minda.

Peale selle hääletas keskerakondlik Tallinna linnavolikogu eile menetlusest välja sotsiaaldemokraat Maimu Bergi esitatud eelnõu Tallinna linnale kuuluvate äriühingute juhatuse ja nõukogu liikmete tasude vähendamise kohta.

Nii nagu peaminister Andrus Ansip eile, manitses ka suurima opositsioonierakonna esimees täna kõiki inimesi valimistel osalema. Aga hoopis teisel põhjusel. «Mis te arvate, kelle juhtimisel Eesti jätkab, kui Reformierakonna mandaat nendel valimistel kinnitust leiab? Jätkab sama valitsus. Kriis süveneb, töökohti jääb veel vähemaks. Et muutusi ellu kutsuda, tuleb astuda vaid üks samm. Tuleb nüüd ja kohe hääletada Eesti juhtiva opositsioonipartei, Eesti Keskerakonna nimekirja number 104 poolt. Vaid nii võib midagi muutuda. Keskerakond on ainus, kes suudab viia Eesti tagasi õigele teele. Keskerakond on täna ainus, kes suudab kukutada Ansipi valitsuse,» kinnitas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles