Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia pälvis Mihkel Kärmas

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kärmas.
Mihkel Kärmas. Foto: Marina Puškar

Tänasel rahvusringhäälingu hooaja pidulikul lõpetamisel anti üle Valdo Pandi ajakirjanduspreemia, mille pälvis Mihkel Kärmas. Laureaaditiitli tõi Kärmasele silmapaistvalt hea ajakirjanduslik töö.


Mihkel Kärmas ja kümme aastat eetris olnud Eesti Televisiooni uuriva ajakirjanduse lipulaev «Pealtnägija» on muutunud sünonüümideks, teatas Eesti Rahvusringhääling.

Selle aasta märtsis läks eetrisse 350. saade. Sama kaua on «Pealtnägija» olnud kümne vaadatuima saate hulgas - sellise saavutuseni ei ole teised Eesti telesaated küündinud. Kärmas on teinud ka pikemaid teemasaateid «Pealtnägija ekstra».

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa hindab Kärmase saavutusi väga kõrgelt.

«Mihkel on nii pühendunud, et see paneb isegi veidi muretsema. Kindlasti ei tohiks ta tunda preemiast endale uusi kohustusi kasvamas - see antakse tehtud tubli töö eest,» teatas Allikmaa. «Mihklit kõrvalt jälgides saab öelda, et ta kuulub nende hulka, kelle puhul väljend «ta annab endast 100 protsenti» tõesti sellisena kehtib. Kolleegid on tema professionaalsest täiuslikkusest ammu teadlikud - nüüd on seda teadmist kinnitanud ka auväärne žürii.»

ETV elusaadete toimetuse juhataja Ulvi Pihel ütles, et Mihkel Kärmase erakordsest töössesuhtumisest kõnelevad teemadelt keerulised, ent faktitäpsed lood.

«Mihklil on eriline anne suhtuda osapooltesse ja intervjueeritavatesse neutraalselt, oskus inimesi küsitleda ja neid kuulata. Tema küsimused on täpsed ja otsekohesed, põhinevad põhjalikul eeltööl ja taustauuringutel. Ta on aus oma infoallikate suhtes
ja oskab neid vajadusel ka kaitsta. Kindlasti tuleb teda tunnustada meeskonnavaimu hoidjana ja mis seal salata, ka nooremate kolleegide õpetaja ja mõnikord halastamatu kritiseerijana. Kõik ikka selleks, et vaatajast hoolida ja ise oma sõnade ees ausaks jääda,» rääkis Pihel.

Mihkel Kärmas pälvis Eesti Rahvuskultuuri Fondi ajakirjaniku eetikapreemia 2000. aastal ja Bonnieri ajakirjanduspreemia 2003. aastal. Ajakirja Nädal lugejad on valinud «Pealtnägija» igal kevadel Eesti parimaks telesaateks. «Pealtnägija» sai ETV vaadatuima telesarja eripreemia aastal 2007.

Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia on varem pälvinud Rein Karemäe (1980), Mati Talvik (1985), Lembit Lauri (1988), Toomas Uba (1998) ja Aarne Rannamäe (2008).

Preemia väljaandmise eesmärgiks on loominguliselt silma paistnud ning tuntud tegevajakirjanike tunnustamine ühiskonnale oluliste teemade professionaalse ja uudse
käsitlemise eest. Samuti Valdo Pandi mälestuse hoidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles