Samblik: mina reatöötajana täitsin käsku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimi Samblik
Taimi Samblik Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna sisevalimistel hääletuspettuse toimepanemise üles tunnistanud Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni arendusjuht Taimi Samblik avaldas täna oma teo üle kahetsust, kuid ütles, et täitis reatöötajana üksnes maakonnajuhi käsku.

Samblik ütles valimispettust uuriva töörühma koosolekult tulles, et pettuse toimepanemiseks andis talle 2011. aasta juhatuse valimistel korralduse Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum ja sel aastal Kristiina Ojuland eesmärgiga koguda sisevalimistel võimalikult palju hääli. Enda sõnul õnnestus tal sel moel kokku saada 39 häält.

Samblik palus vabandust erakonnakaaslastelt ja kõigilt inimestelt, kellele juhtum on ebameeldivusi tekitanud, ning ütles, et võtab juhtunu eest kaasvastutuse.

«See tähendab seda, et ma olen valmis kõike heastama, niivõrd-kuivõrd see võimalik on,» lausus ta ja lisas, et edasise peab otsustama partei aukohus ning maakonnaorganisatsiooni juhatus.

Samas tõrjus ta Ojulandi tänaseid väiteid, nagu oleks partei piirkondade divisjoni juht Reimo Nebokat teda ähvardanud või ta oleks hoidunud peakontori käsul Ojulandiga suhtlemast.

«Ei, kindlasti mitte ei ole mind keegi ähvardanud ja kindlasti mitte ei ole keegi andnud mulle korraldusi oma ütlusi seda kellelegi sobivas suunas,» rääkis Samblik, kes enda sõnul pole keeldunud ka Ojulandiga kohtumast.

«Mu telefon on olnud terve nädalavahetuse avatud, mu meiliaadress on olnud avatud. Ma olen suhelnud kõigi inimestega ja osad erakonnakaaslased on mulle ka helistanud. Kindlasti mitte ei ole ma hoidunud temaga suhtlemisest,» ütles Samblik ajakirjanikele.

Küsimusele, kas Ojuland valetab, vastas Samblik jaatavalt ning avaldas arvamust, et seda tehes üritab eurosaadik end kaitsta.

«Minul ei ole olnud mitte mingit põhjust või motiivi selliseid tegusid teha. Kui hakkasid asjad juhtuma, ma kindlasti toonitasin ka seda ja ütlesin, et see teguviis võib olla vale, et kas me teeme seda, et sellist korraldust ei olnud vaja mulle anda. Mina reatöötajana täitsin tegelikult käsku,» märkis Samblik, kelle sõnul ei kuulu maakonnajuhi korraldus vaidlustamisele.

Partei töörühm, mis pidas koosolekut ka täna hommikul, istus uuesti kokku kell 15 ning on praeguseks kohtunud nii Vallbaumi kui Samblikuga. Töögrupp on teatanud, et soovib pettuse asjaoludest kokkuvõtte teha hiljemalt teisipäeva hommikuks, misjärel saab juhtunut arutada aukohus ja siis Reformierakonna juhatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles