Väino Linde: töörühma kahtlused said kinnitust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal, kui sisevalimiste skandaalis süüdistatav Kristiina Ojuland meediale pressikonverentsi andis, kogunes Toompeal partei uurimiskomisjon, et kuulata ära Lääne-Viru maavanem ja erakonnakaaslane Einar Vallbaum.
Samal ajal, kui sisevalimiste skandaalis süüdistatav Kristiina Ojuland meediale pressikonverentsi andis, kogunes Toompeal partei uurimiskomisjon, et kuulata ära Lääne-Viru maavanem ja erakonnakaaslane Einar Vallbaum. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna sisevalimispettust uuriva töörühma juhi Väino Linde sõnul kinnitas eilne päev töögrupi kahtlusi, et 2011. ja 2013. aasta partei juhatuse valimistel toime pandud hääletuspettusega olid seotud Taimi Samblik, Kristiina Ojuland ja Einar Vallbaum.

Linde ütles, et erakonnal on olemas näiteks Lääne-Viru 12 liikme kirjalikud ja veel kaheksa inimese suulised kinnitused, et tänavuste juhatuse valimiste eel helistas neile Ojuland ja küsis, kas nad toetavad tema kandidatuuri. Tema sõnul on nad kinnitanud, et pole ise sisevalimistel osalenud ja seda on tehtud nende eest.

«Osa nendest 20 inimesest ütles, et nad mitte ainult ei ole ise hääletanud, vaid nad isegi pole olnud elektroonilise hääletuse võimalusest teadlikud,» lausus töörühma juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles