3000 korda mesilastelt nõelata saanud farmer suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3000 korda mesilastelt nõelata saanud farmer suri
3000 korda mesilastelt nõelata saanud farmer suri Foto: SCANPIX

USAs Texase osariigis Moodys kaotas möödunud nädalalõpul elu farmer, kes sai 3000 korda mesilastelt nõelata.

62-aastast Larry Goodwinit ründas parv tapjamesilasi, kui ta oli oma traktoriga naabri põllul, edastab ABC News.

Mees jooksis mesilast eest 46 meetri kaugusel asuvasse majja ning püüdis kastmisvooliku ja vee abil neist vabaneda. See ei õnnestunud ja ta kattus mesilastega.

Mehe naaber ja  tema tütar läksid appi ja püüdsid teda elustada, kuid said ka ise nõelata. Kohale saabusid ka Goodwini tütred ja õepoeg, kuid ka nemad ei saanud abistada.

Sündmuspaigale saabunud parameedikud ei olnud esmalt nõus Goodwiniga tegelema, kuna tema kohal oli ikka palju mesilasi.

«Teadsin, et mu isa suri, sest olen medõde. Ta sai vähemalt 3000 korda nõelata,» sõnas tütar Tanya Goodwin.

Hiljem leiti põllu lähedalt 22 Aafrika tapjamesilaste pesa, milles võis olla rohkem kui 40 000 mesilast. Oletatakse, et Goodwin lõhkus kogemata ühe pesadest.

Aafrika tapjamesilased viidi 1950. aastatel Brasiiliasse. Osa neist paaritus vähem agressiivsete Euroopa mesilastega, esmalt Lõuna-Ameerikas ja siis USA lõunaosades.

Kui Euroopa mesilasi midagi ohustab, siis kümme protsenti neist asuvad kaitsele. Kui aga Aafrika mesilastel on oht, siis teevad nad seda terve mesilasperena.

Asjatundjate sõnul tekitavad mesilased probleeme eelkõige allergikutele. Samas aga võib kaks mesilase nõelamist iga viie kehakilogrammi kohta olla tappev. Sellise arvutuse järgi tapaks 70 kilogrammise inimese 30 nõelamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles