Tallinn Treff tutvustab maailma lavade uut põlvkonda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul on Raekoja platsil Vanalinnapäevade ja Tallinn Treff Festivali avaetendus.
Täna õhtul on Raekoja platsil Vanalinnapäevade ja Tallinn Treff Festivali avaetendus. Foto: Artur Sadovski

Täna algab nädalapikkune Tallinn Treff Festival, mille tänavuseks juhtlauseks on «Maailma lavade uus põlvkond».


Koostöös Vanalinna Päevadega toimuvast festivalist võtab osa ligi 900 noort kümnetest riikidest üle maailma, sealhulgas Brasiiliast, Iisraelist, Saksamaalt, Ukrainast, Inglismaalt ja mujalt.

«Rahvusvaheline põhiprogramm toob publikuni maailma tuntumate nukukunstiõppega koolide lavastused, teiste seas saab näha Berliini Ernst Buschi nimelise lavakunstikõrgkooli, Londoni Ülikooli kõne- ja draamakooli ning Peterburi Riikliku Teatriakadeemia nukuteatritudengeid,» rääkis Nuku- ja Noorsooteatri kirjandustoimetaja Anna-Liisa Õispuu.

Põhiprogrammis saab näha ka nukuteatritudengite hullumeelsete lavaideede esitlusi, mis koonduvad ühisnimetaja «Pupputopia» alla. «Siin saavad teoks mõtted, mida on reaalsuses võimatu teostada erinevate vastuolude, liiga suure eelarve või muude füüsikaliste seaduspärasuste tõttu,» selgitas Õispuu.

Treffi alaprogramm Noor Vaim tutvustab paremikku eesti noorest teatrist, tantsust, kunstist, filmist ja muusikast. Noor Vaim koondab lavaharidust püüdlevaid noori - nii Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikooli kui TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilasi, lisaks tublimaid stuudioid, teatriklasse ja tantsijad keskkooliastmes. Alates sellest aastast on Noor Vaimgi rahvusvaheline - osalejaid on ka Soomest, Lätist ja Leedust.

Festivali lasteprogrammis saab näha nukulavastusi rahvusvahelise nukuteatrite ühenduse UNIMA Eesti keskuse harrastusnukuteatritelt Viljandist, Jõhvist, Hiiumaalt Kehrast ja Tallinnast.

Tallinn Treff Festivali ametlikuks klubiks on Von Krahli baar, kus saab päeval näha tudengifilme ning õhtul astuvad üles Otsa kooli muusikud ja noortebändid, teistes seas konkursi Noortebänd 2009 finalistid.

Tallinn Treff Festival avatakse koos Vanalinna Päevadega täna õhtul kell 19.30 Raekoja platsil rokkooperiga «Tuli suvi», mille muusika autor on Ardo Ran Varres, libretist Vahur Keller, lavastaja Reeda Toots, kunstnik Vadim Fomitšev, koreograaf Märt Agu. Solistidena astuvad üles Priit Volmer, Kädy Plaas, Kaire Vilgats, Taavi Tõnisson ja Andres Roosileht. Kaasa teeb ka seitsmemeetrine nukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles