Valner: Ansipit võib tabada Laari ja Partsi saatus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner
Sulev Valner Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ajakirjanik Sulev Valneri arvates võib peaminister Andrus Ansipit tabada tema eelkäijate Mart Laari ja Juhan Partsi saatus, kes koalitsiooni muutmise tulemusena valitsusjuhi kohast ilma jäid.

«Andrus Ansip sammub täpselt peaminister Mart Laari ja peaminister Juhan Partsi jälgi mööda: läks Mart Laar kaks korda oma valitsusega ja Parts üks kord paraja ülbuse ohvriks ja läksid ka sellest võttest selili, et ise suhteliselt vabatahtlikult lasid oma valitsusel laiali minna, lootuses, et uus kombinatsioon tuleb parem. Tegelikult nii Laarile kui Partsile tehti seda, et uus kombinatsioon tehti üldse ilma nendeta,» ütles Valner Vikerraadio saates «Rahva teenrid», vahendas ERR Uudised.

Ta lisas samas, et praeguse seisuga peaks uus koalitsioon tööle hakkama ikkagi Ansipi juhtimisel.

«Aga kas see ka kestab ja kas ei vii lõpuks arengud selleni, et ühel hetkel tehaksegi kombinatsioon, kus ühinevad nö teised Reformierakonna vastu,» arvas Valner.

Valner tuletas meelde, et ka praeguse koalitsiooni moodustamisel ei tahtnud Ansip Laari oma valitsusse võtta, mistõttu tekkisid haavad, mis on «hädapäraselt armistunud».

«On ainult huvid, mis hoiavad koos nii kaua kui hoiavad ja teiste huvide puhul võib väga ruttu selguda, et saab ka teisiti,» ütles saatekülaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles