Tallinn pani Kopli liinide ala järjekordsele enampakkumisele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinidel vahelduvad ahervaremed prügihunnikutega.
Kopli liinidel vahelduvad ahervaremed prügihunnikutega. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnavalitsus otsustas teha linnavolikogule ettepaneku panna Kopli liinide ala enampakkumisele.


Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt müüakse Tallinna linnale kuuluvad Kopli liinide alal asuvad kinnistud kombineeritud pakkumise korras ühtse müügiobjektina alghinnaga kokku 1,5 miljonit eurot. Enampakkumise objektiks on kokku 82 kinnistut, teatas Raepress.

«Eesmärk on leida Kopli liinide maa-alale arendaja, kes ehitab välja sealse elamuala koos elamuala teenindamiseks vajaliku taristuga - kanalisatsiooni- ja veetrassid, tänavad, spordiväljakud, haljasalad jms,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Möödunud aasta lõpus ütles Võrk Postimehele, et eksperdid on pakkunud Kopli liinide hinnaks üks miljon eurot. Tallinn on üritanud kõnealust ala korduvalt enampakkumistel müüa, kuid siiani tulutult. Samuti on korduvalt nurjunud katsed liinidele hoonestusõigust seada.

«Kopli liinide alale on püütud hoonestusõiguse seadmise teel korduvalt edutult arendajat leida, paraku luhtusid ka peale tingimuste leevendamist tehtud uued katsed,» nentis Võrk. «Seetõttu oleme otsustanud teha linnavolikogule ettepaneku Kopli liinide alal paiknevatele kinnistutele mitte hoonestusõigust seada vaid need võõrandada, tagamaks võimekate rahvusvahelise mastaabiga kinnisvaraarendajate huvi enampakkumisel osaleda. Samas tahab kaheetapiline konkurss kandidaatide põhjaliku vaagimise ja potentsiaalse võitja lubaduste vettpidavuse.»

Võrk nentis luhtunud katsetele osundades, et hoonestusõiguse müük ei paku arendajatele piisavat huvi. Potentsiaalse Kopli liinide projekti arendajana nähakse kinnisvarafondi või suuremat arendusfirmat ning kohalike kinnisvaraarendajate piiratud võimekust arvestades on eesmärgiks äratada atraktiivsete müügitingimustega huvi ka välisriikide arendajates, lisas Võrk.

Eelnõuga tehakse ettepanek müüa Kopli liinide alal asuvad kinnistud kombineeritud pakkumise korras. Kombineeritud pakkumine on kaheetapiline müügiviis. Esimene etapp on pakkuja kvalifitseerimine ning teine etapp eelläbirääkimistega pakkumine, kuhu kutsutakse esimesel etapil nõuetele vastava pakkumise teinud osalejad.

Kopli liinide projekt hõlmab umbes 17 hektari suuruse maa-ala, millest hoonestatavate kinnistute pindala on umbes 6 hektarit, ligi 11 hektarit on aga üldkasutatav, ühiskondlike ehitiste ja transpordimaa. Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt on võimalik sellele alale ehitada ühe- kuni viiekorruselisi korterelamuid – kokku kuni 527 korterit - ja 38 ühepereelamut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles