Kabrits ja Lindmäe võitsid lauatennise EMilt kulla ja hõbeda

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lindmäe
Rein Lindmäe Foto: Andres Haabu

Eesti lauatenniseveteranid Mare Kabrits ja Rein Lindmäe tõid Bremeni veteranide lauatennise Euroopa meistrivõislustelt koju kuld- ja hõbemedali.

Värske Euroopa meister Mare Kabrits võitis viimati tiitlivõistluste medali 1999. aastal, Göteborg’i EMil saavutas ta kolmanda koha. 68-aastane Kabrits on Eesti lauatennise suurimaid eeskujusid. Klubikaaslane Rein Lindmäe kinnitab, et Kabrits on tõsine töörügaja, kes trenni ajal nalja ei tee. «See medal on aastatepikkuse töö vili,» sõnab Lindmäe.

Kabrits ise aga medalit oodata ei julgenud. «Käsi oli natuke haige ja sellest ka vähene treenitus. Kõrgeid ootuseid ma endale ei seadnud,» ütles Kabrits, kelle sõnul tiitlivõistluste eel vaid kolm korda nädalas treenimine on vähe, isegi vähem kui hooaja jooksul keskmiselt. «Seekord õnnestus aga mängus kõik hästi ja minu kaitsemänguga oldi hädas.»

Ka Lindmäe arvab, et Mare Kabritsa edukaimad ajad võivad olla alles ees. Ta kirjutab oma lauatenniseportaalispingpong.ee, et aasta-aastalt raugeb veteranide klassis ründemängijate vastupidavus, mis võib Kabritsa sugusele kaitsva stiiliga lauatennisistile eelise anda.

Kabrits ise jääb ennustamises tagasihoidlukult napisõnaliseks, kuid tema eest kõnelevad nii tulemused kui ka sparringusoovijate järjekord. Eesti ning eriti Tallinna lauatennisistide hulgas on ta väga populaarne treeningpartner, kelle kaitsemängu on pidanud murdma õppima juba mitme põlvkonna lauatennisistid.

Veteranid treenivad noortest tõsisemalt

Sama kehtib ka Rein Lindmäe kohta. Periood, mil Lindmäe valmistub veteranide tiitlivõistlusteks, on Tallinnas treenivatele lauatennisemängijatele hea aeg, sest erinevates veteranideklassides kümme tiitlivõistluste medalit võitnud korüfee harjutab nendel perioodidel iga päev.

Miks ei saavutata sellist edu nooremates klassides?

«Noorematele teevad Eesti veteranid silmad ette treeningmahtudega. Kui veteranid harjutavad rohkem, siis tulemused ei saagi teisiti olla,» ütles Lindmäe, «Mina treenin praegu sageli kaks korda päevas. Samamoodi oli siis, kui olin noor.»

Lindmäe sõnul on praegune veteranide põlvkond ühtlaselt tugev. Seda kinnitavad ka teiste koondislaste tulemused: 29st mängijast pääses põhitabelisse 21 ning eestlastel jäi napilt puudu veel kolmest medalist, kui naiste veerandfinaalis langes välja Kai Thornbeck, naispaarismängu samas staadiumis jäid pidama Svea Onno ja Eevi Ilves-Schalk ning kaheksa hulka jõudis ka meespaarismängus venemaa tipu, Sergei Lesheviga kokku mängiv Sergei Manturov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles