Reformierakond kavatseb teha järgmised sisevalimised ID-kaardi põhiseks

Andres Einmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents. Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ja Reformierakonna esimees Andrus Ansip.
Valitsuse pressikonverents. Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ja Reformierakonna esimees Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi sõnul tuleb erakonnal järgmistel sisevalimistel muuta elektrooniline hääletamine ilmselt ID-kaardi ja mobiil-ID põhiseks.

Ligi ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et elektroonilise hääletamise keerulisemaks muutmisel on pättidel keerulisem kuritarvitusi läbi viia.

«Mida keerulisemaks me ajame hääletamise, seda väiksem on osaliste ring, sellepärast me tegime seekord natuke liberaalsema hääletuse. Sellist süsteemi, nagu viimastel valimistel, meil järgmine kord siiski sisevalimistel ei ole,» ütles Ligi.

Ta lisas, et teoreetiliselt on rikkumised võimalikud ka ID-kaardi põhisel elektroonilisel hääletusel. «Siin on võimalus, et sa teed suli, kogud vanainimestelt kokku 40 ID-kaarti ja hääletad nendega. Aga teoreetiliselt saab varastada ka pangaarvelt raha,» lausus Ligi.

Nii Ligi kui ka Reformierakonna esimees Andrus Ansip kinnitasid neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et erakonna juhatus on hoolimata avastatud rikkumistest legitiimne ja nad ei näe põhjust kutsuda partei juhtorganite valimisteks kokku uut üldkogu.

Ansipi sõnul selgitas uurimine, et kõik ebaausal teel antud hääled läksid Kristiina Ojulandile, keda enam juhatuses ja erakonnas ei ole. Tema kinnitusel ei saa avastatud rikkumised juhatuse koosseisule kuidagi mõju avaldada, seega ei ole põhjust uusi valimisi korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles