Narva jões suri tsirkuseelevant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas Joaoru rannas suri reedel tsirkuseelevant, looma surma põhjus ei ole teada.
Narvas Joaoru rannas suri reedel tsirkuseelevant, looma surma põhjus ei ole teada. Foto: Lugeja pilt

Narvas Joaoru rannas suri reedel tsirkuseelevant, looma surma põhjus ei ole teada.

Ida päästekeskus sai kell 16.01 väljakutse Joaoru randa, kus oli surnud jõe äärde jahutama ja loputama viidud tsirkuseelevant, ütles Ida päästekeskuse pressiesindaja Lili Lillepea Postimehele.

Päästjate sündmuskohale jõudes lebas surnud elevant kalda lähedal madalas vees.

«Tõenäoliselt oli tegemist vana loomaga, tema surma põhjuse kohta ei oska päästjad midagi öelda,» ütles Lillepea.

Päästjad kutsusid appi lähedal töötanud ekskavaatori, mis tõstis surnud looma veest välja. Tsirkusetöötajad toimetasid looma sündmuskohalt ära.

«Arvatavasti oli mingi ootamatu terviserike, omanik arvab, et süda ütles üles,» ütles ärimees Lauri Viikna, kelle tsirkusega elevant tuuritas.

«Elevandi omanik viis elevandi tsirkusest kahe kilomeetri kaugusele jõe äärde ujuma,» kirjeldas ta toimunut. «Tuldi siia, lapsed olid ümber, elevant läks ujuma, mängis – kõik oli vahva. Vesi oli alla meetri. Järsku vajus ta külje peale, enam jalgu alla ei võtnud ja suri.»

Viikna sõnul oli elevandi tervisega varem kõik korras ja mingisuguseid signaale kehvast tervisest küll ei märgatud.

Ta seletas, et peale elevandi autole tõstmist vaatab veterinaar ta üle ja seejärel viiakse loom Väike-Maarjasse.

Sama elevant Medi oli meedia huviorbiidis viimati mais, kui liikumine Loomade Nimel korraldas Lasnamäel peatuva Tsirkuse Tuuri telgi ees meeleavalduse, sest nende kinnitusel peksis dresseerija jõhkralt elevanti. Väidetavalt peksis tunnistajate sõnul dresseerija elevanti jalaga, kuna loom ei täitnud käske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles