Tagasihoidlikud kuninglikud pulmad: täna abiellub Rootsi printsess Madeleine

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi printsess Madeleine (paremal) ja tema kihlatu Christopher O'Neill lehvitavad Stockholmi Grand Hoteli rõdult rahvale. Foto on tehtud eile enne pulmapäevale eelnenud suurt pidulikku õhtusööki.
Rootsi printsess Madeleine (paremal) ja tema kihlatu Christopher O'Neill lehvitavad Stockholmi Grand Hoteli rõdult rahvale. Foto on tehtud eile enne pulmapäevale eelnenud suurt pidulikku õhtusööki. Foto: AFP / Scanpix


Rootsi troonipärimisjärjekorras neljandal kohal asuv printses Madeleine abiellub täna Stockholmis oma USA-briti päritolu ärimehest kallima Christopher O'Neilliga.
 


30-aastane printsess, kes on ühtlasi Halsinglandi hertsoginna, tutvus O'Neilliga kaks aastat tagasi New Yorgis, kus ta töötas toona mittetulundusühingu World Childhood Foundation (Maailma Lapsepõlve Fond) heaks.

Rootsi kuningapaari, kuningas Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia noorim laps on kolis 2010. aastal Ühendiikidesse pärast äkilist kihluse lõppu oma toonase Rootsi advokaadist kallimaga.

Sellest ajast saadik on printsess hoidnud küllaltki madalat profiili.

Madeleine'il on olnud varem ka keerulised suhted Rootsi meediaga, kus ta nimetati varajastes kahekümnendates Stockholmi kõrgklassi klubides pidutsemise pärast peoprintsessiks.

Madeleine'i abielutseremoonia ei saa ilmselt olema nii pillav, kui olid tema õe, kroonprintsess Victoria pulmad 2010. aastal, kuigi kutsutud on 600 külalist.

Paar kinnitab oma liidu Stockholmi kuninglikus kabelis ning seejärel viib hobuvankriprotsessioon nad läbi vanalinna.

«See ei saa olema midagi sarnast (kroonprintsess) Victoria pulmadele. Esiteks selle pärast, et Madeleine ei ole troonipärija,» sõnas kuninglikest perekondadest rääkima Rootsi ajakirja toimetaja Roger Lundgren uudisteagentuurile AP. «Teiseks on see erapulm – kuningas maksab selle eest ise,» lisas ta.


Kuninglikus külalistenimekirjas on Jaapani printsess Takamado, Suurbritannia prints Edward ja tema naine Sophie ning printsid ja printsessid Norrast, Taanist, Kreekast, Luksemburgist ja Monacost.

Õukond teatas eile, et Madeleine'i pulmakleidi autoriks on Itaalia disainer Valentino Garavani.


Madeleine'i briti ja USA kodakondsusega kihlatu keeldus Rootsi kuninglikust tiitlist, sest see oleks tähendanud, et ta peaks hakkama ka Rootsi kodanikuks.


Paar on lubanud pärast pulmi naasta USAsse ning jätkata oma tööd.

Rootsi kuninglik perekond, eriti kroonprintsess Victoria, on kodumaal väga populaarsed.

Pulmatseremoonia otseülekannet saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles