Seppik: rahvaliitlase saamine siseministriks rikub ausa valitsemise põhimõtet

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik riigikogus.
Ain Seppik riigikogus. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna ühe juhtfiguuri Ain Seppiku sõnul oleks Rahvaliit pidanud loobuma siseministri toolist, sest Villu Reiljani ja Ester Tuiksoo kohtuasjade taustal rikuks rahvaliitlase saamine siseministriks ausa valitsemise põhimõtet.

«Mina selles situatsioonis Rahvaliidu asemel ei oleks seda kohta võtnud, kuid kuna soov on nii suur, siis pole midagi teha,» lausus Seppik. Ta märkis, et valitsemist ja kohtupidamist ühendab see, et need mitte ainult ei pea olema ausad, vaid ka näima ausatena.

«Ma ei tahaks ausaks olemise kohta midagi öelda, kuid näivuse kohta ütleks küll seda, et see kindlasti kaob ära, see ei näi aus valitsemine,» ütles Seppik. Ta sõnas, et kuigi siseminister ei saa enam Villu Reiljani ja Ester Tuiksoo saatuses mingit rolli mängida, jääb see kahtlus ikkagi üles.

«Põllumeeste partei oleks võinud ikka põllumajandusministri tooli saada,» märkis Seppik. «Keskkonnaministri portfell oleks praeguses olukorras ka muidugi kahtlane.»

Suure tõenäosusega on siseministriks tõusmas kunagine presidendi kantselei juht ja praegune riigikogulane Tarmo Mänd. «Mänd on tore inimene, eluaegne bürokraat, kes teeninud pikalt presidendi kantseleis ja olnud maavanem,» lausus Seppik. «Kogemust on tal küll, see ei saaks probleemiks ja ma ei kahtle, et ta selle ülesandega ju mõnevõrra hakkama saab.»

Seppik rõhutas samas, et muuhulgas politseid, piirivalvet ja päästeametit kureeriva siseministri amet pole kergete killast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles