Suur test: iga postkast lehetellijale ei sobigi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkastid.
Postkastid. Illustratsioon: Pm

Kuigi poes müüdavad postkastide hinnad pole just kõige tagasihoidlikumad, ei vasta paljud neist lehetellijate ootustele. Kord on ajalehed läbivettinud, kord kortsus või suisa katki. Tarbija24 proovis müügil olevaid postkaste, et leida igapäevase lehelugeja jaoks parim.

«Hea postkast peab olema sügav ja laiema avaga, aga mitte nii suur, et sealt lehti välja saaks koukida,» soovitas Eesti Posti Lasnamäe kandekeskuse juhataja Tiiu Ikonainen.

Tallinnas töötava postiljoni Katrin Kallase kinnitusel on kirjakandjale kõige mugav pealttäidetav postkast, aga kui eesttäidetava postkasti ava on piisavalt suur, siis ei riku seegi ajalehti ära. Küll on postiljonid aeg-ajalt hädas sellega, et postkast on liiga väike ja mitme päeva lehed või ajaleht koos paksema ajakirjaga lihtsalt ei mahu sinna.

Postiljoni sõnul on eramajades üldjuhul paremad postkastid kui kortermajades, sest ühistud ostavad sageli kõige odavama variandi. «Mõned postkastid on seal kitsad, sein tuleb kohe ette. Sinna ei mahu midagi muud peale kitsa reklaami,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles