Reformierakonna volikogu arutab uue üldkogu kokkukutsumist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Toomas Huik

Tallinnas laupäeval kogunev Reformierakonna volikogu arutab ulatuslike hääletuspettuste tõttu uue üldkogu kokkukutsumist.

Reformierakonna volikogu esimees Kristen Michal ütles Postimehele, et volikogu arutab ühe teemana kindlasti ka seda, kas juhatuse valimistel toimepandud rikkumiste määr oli nii kõrge, et on vajalik kokku kutsuda uus üldkogu.

«Plaan on selline, et kõigepealt saab volikogu ülevaate Väino Linde juhitud töörühmalt, mis uurib sisehääletuse rikkumisi. Sellele ettekandele võiks järgneda arutelu, kus tehakse ettepanekuid, kuidas vältida selliseid pettusi  tulevikus. Ilmselt tuleb sisehääletuste turvataset tõsta. Kasutusmugavus väheneb, aga ilmselt tuleks seda edaspidi teha mobiili-ID ja ID-kaardiga,» lausus Michal.

Sellele järgneb Michali sõnul volikogus ilmselt arutelu teemal, kas juhatuse valimistel toimepandud rikkumiste tõttu on vaja kokku kutsuda uus üldkogu. Michal märkis, et kui hääletajaid oli 1494 ja pettusi suurusjärgus 70, siis ei ole tegemist suure rikkumiste määraga.

«Uue üldkogu kokkukutsumine on arutelu teema. Ma ei võta siin volikogu esimehena ette seisukohta ja leian, et volikogul tuleb kõik pooled ära kuulata ja langetada otsus sellest lähtuvalt,» sõnas Michal.

Michali sõnul on 95 protsendi hääletanute tahet selgelt arvestatud ja nende hääled läksid sinna, kuhu nad tahtsid. Tema sõnul on otsustamise koht, kas nende rikkujate pärast peab uuesti üldkogu korraldama. Ta lisas, et üldkogu korraldamisega kaasnevad ka teatud kulutused ja organiseerimine.

«Eelmisel nädalal arutas kujunenud olukorda Reformierakonna juhatus. Ma rõhutan, see on minu isiklik vaba tõlgendus, aga ma arvan, et juhatus võttis sellise positsiooni, et väikese hulga rikkumiste tõttu uut üldkogu korraldama ei pea. Aga ma ootaks hääletuspettusi uuriva töörühma lõppraporti ära. Siis me hindame kõik need küsimused üle ja volikogu kujundab seisukoha,» lausus Michal.

Reformierakonna volikokku kuuluvad maakondlike ja piirkondlike juhatuste esimehed, erakonna juhatuse liikmed, erakonna riigikogu fraktsiooni liikmed ja erakonda valitsuses esindavad ministrid.

Uue üldkogu saab kokku kutsuda erakonna juhatus või kümnendik partei liikmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles