Vabadussõja võidusamba trepp läheb remonti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohe algava remondi käigus tehakse korda ka võidusamba juurde viiva trepi loksuvad astmed.
Kohe algava remondi käigus tehakse korda ka võidusamba juurde viiva trepi loksuvad astmed. Foto: Mihkel Maripuu

Täna algavad Vabadussõja võidusamba juures ulatuslikud remonttööd, mille käigus tehakse korda samba ja Vabaduse väljaku vahel olev suur trepp.


Postimehe fotograaf märkas sel nädalal, et kolm vähemalt kümne sentimeetri paksust trepiastet on täiesti lahti ning kõiguvad ohtlikult, kui keegi neile peale astub.

Monumendi haldamisega tegeleva Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul on RKAS probleemist teadlik ja 11. juunil algavadki trepi ulatuslikud parandustööd.

«Tööde käigus teostatakse 33 trepiastme kivide eemaldus, puhastus, nakke teostus ja astmekivide paigaldus. Ohutuse tagamiseks piiratakse peatrepp tööde ajaks osaliselt piirdeaiaga. Parandustööd lähevad maksma koos käibemaksuga 4488 eurot ning peavad olema lõpetatud hiljemalt jaanipäevaks,» ütles Idnurm Postimehele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles