Koerte kasvatada jäetud lapse ema ja isa peavad astuma kohtu ette

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök, mida kasutas Tšitaas elav Mihhailovite perekond.
Köök, mida kasutas Tšitaas elav Mihhailovite perekond. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lõuna-Siberi Tšitaa prokuratuur kavatseb algatada kriminaalasja koerte ja kassidega koos kasvanud 5-aastase Nadežda Mihhailova isa ja ema suhtes.


Taga-Baikali krai siseasjade osakonna esindaja rääkis

RIA Novostile

, et miilits andis prokuratuuri üle materjalid kriminaalasja algatamiseks paragrahvi järgi, mis puudutab alaealise kasvatamisega seotud kohustuste mittetäitmist.

«Kohtuasi algatatakse mitte ainult isa, vaid ka ema suhtes,» lisas ta.

Lisaks sellele valmistatakse ette dokumente emalt ja isalt vanemlike õiguste äravõtmiseks. Ka need antakse hiljem prokuratuurile üle.

Eelmisel esmaspäeval viisid miilitsad Tšitaas ühe pere juurest minema väikese tüdruku, keda «kasvatasid» kassid ja koerad. Kuigi samas kolmetoalises korteris elasid veel tema isa, onu, tädi, vanaema ja vanaisa, ei oska laps rääkida.

Nadežda suudab haukuda ja näuguda ning saab inimeste omavahelises jutust aru.

Miiilitsate väitek pole ta mitte kunagi õues käinud.

Korteris oli võlgnevuste tõttu ammu välja lülitatud või kinni keeratud küte, vesi, kanalisatsioon ja gaas. Ühtegi võõrast sinna sisse ei lastud. Naabrid nägid neid üksnes siis, kui nad tänaval oma koertega jalutasid. Just naabrid teatasidki ametivõimudele räpastes oludes kasvavast tüdrukust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles