Homme võib Toompeale tulla üle 2000 inimese

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga. Foto: Toomas Huik

Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga ütles, et homme kella kaheks on Toompea lossi ette meelt avaldama oodata vähemalt 2000 inimest ehk kaks korda enam kui algselt planeeritud.


Kuna osaleda soovijate arv paisus kõvasti üle tuhande, oli Ametiühingute Keskliit (EAKL) sunnitud taotlema Tallinna linnavalitsuselt luba kaks korda suurema miitingu korraldamiseks.

Homsel meeleavaldusel on esindatud kõik kuus EAKLi piirkondlikku organisatsiooni ja enamus haruliite, lisaks veel TALO ja mitme Tallinna ametiühinguorganisatsiooni esindajad.

Kõnekoosolekul astuvad üles nii EAKLi juht Harri Taliga kui TALO juht Ago Tuuling ja mitme ametiühingu liikmesliidu esindajad. Soovi esinemiseks on avaldanud ka mõne erakonna esindajad.

Taliga ei välistanud võimalust, et keegi soovib kasutada suurt avalikku tribüüni oma isiklikes või erakondlikes huvides. «Aga me olema rõhutanud, et meeleavalduse teemaks on töölepinguseadus ja kui ikka jutt sellest väga mööda läheb, siis võime hääle maha keerata,» lausus ta.

Taliga lubas, et ametiühingud teevad omalt poolt kõik, et meeleavaldus ei väljuks kontrolli alt. Selleks on ametis korrapidajad ja palgatud ka eraldi turvafirma.

EAKL on tellinud trükikojast mõned plakatid, kuid käsitsi loosungite maalimist ei toimu.

Poliitilise meelevalduse peamiseks põhjuseks on valitsuse taganemine kolmepoolsest kokkuleppest, millega nähti töölepinguseaduses ette täiendavad tagatised töötutele. «Valitsuse jutt, et amtiühingud peavad ise tööandjatega kokku leppima, ei kannata mingit kriitikat, sest seaduste rakendamine on riigi pädevus,» sõnas Taliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles