Reaalkooli erakool sai rohelise tule

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Uwe Gnadenteich

Haridus- ja teadusministeeriumi koolituslubade komisjon otsustas eile erakorralisel istungil rahuldada RK Hariduse MTÜ koolitusloa taotluse, avalikkuses on Tallinna reaalkooli juurde rajatav erakool rohkem tuntud kui reaali erakool või Kesklinna reaalkool.

Ministeeriumi teatel on kooli loojad kõik seadusest tulenevad formaalsed tingimused täitnud ja õiguslikku alust koolitusloa andmata jätmiseks pole. Ometigi osutavad ministeeriumi hinnangul kooli loomise asjaolud ja viis põhihariduse tasuliseks muutumise ohule, kui selline praktika peaks levima.

Koolitusloa allkirjastanud minister Jaak Aaviksoo sõnul näitavad nii avalik debatt kui ka partnerite pöördumised, et teema on ühest koolitusloast tunduvalt laiem ja olulisem. «Küsimus on selles, millises suunas soovime oma põhiharidust arendada,» ütles minister. «Eesti tugeva põhihariduse vundament on olnud ühtluskooli põhimõte ja tasuta põhiharidus. Ülemaailmses võrdluses paistame silma oma põhikooli ühtlase tugevuse poolest, mis ei sõltu lapsevanemate rahakotist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles