Dalai-laama: naistel on bioloogiliselt rohkem potentsiaali

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama täna Sydneys.
Dalai-laama täna Sydneys. Foto: SCANPIX

Tiibeti usujuhi dalai-laama sõnul on naistel bioloogiliselt rohkem potentsiaali kui meestel ning ka tema järglane võib olla naine.

«Kui olud on sellised, et naissoost dalai-laama on kasulikum, siis saabub automaatselt naissoost dalai-laama,» ütles Austraaliat külastav 77-aastane usujuht uudisteagentuuri AFP vahendusel.

1950. aastal 14. dalai-laamaks pühitsetud Tenzin Gyatso, kes pälvis 1989. aastal ka Nobeli rahupreemia, vastas sel moel küsimusele, mis puudutas sugudevahelist konflikti, mis on teravalt päevakorda tõusnud septembrikusiteks parlamendivalimisteks valmistuvas Austraalias.

Nimelt leidis peaminister Julia Gillard, et maailm seisab silmitsi ebavõrdsuse moraalse kriisiga ning vajab kaastundlikke liidreid. Seejuures ründas Gillard oma konservatiividest vastaseid, süüdistades opositsiooniliidrit Tony Abbottit naistevihkajalikus käitumises.

«Bioloogiliselt on naistel rohkem potentsiaali,» märkis dalai-laama. «Naised on teiste heaolu silmas pidades rohkem tundlikumad,» põhjendas usujuht, kes tõi näiteks oma ema. «Minu isa oli väga äkiline. Vahel sain temalt ka nahatäie. Kuid mu ema oli nii imeliselt kaastundlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles