Apple'is on uus täht sündimas - Craig Federighi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Federighi ja Tim Cook.
Craig Federighi ja Tim Cook. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval toimunud Apple'i arendajatele suunatud konverentsil kerkis esile uus nimi - Craig Federighi - vähetuntud tehnoloogiahiiglase keskastmejuht, kellele anti laval enim aega.

Apple’i tarkvaraarenduse asepresidendil Federighil oli esmaspäeval oluline ülesanne – hoida arendajad ettevõttele lojaalsed ning avaldada tehnoloogiainsideritele muljet Apple’i uusima tarkvara ja disainiga, kirjutab Wall Street Journal.

44-aastane Federighi on Apple’is töötanud 1997. aastast saati. Enne seda oli ta Steve Jobsi firma Next palgal.

Kuigi Federighi on juba ammu teeninud välja kolleegide austuse oma eesmärgile orienteerituse ja lahkusega, pole firma teda avalikult eriti eksponeerinud. Suurema osa Apple’i karjäärist on ta veetnud ettevõtetele suunatud tarkvara väljatöötamisega.

Ent mullu oktoobris sai Federighist nutiseadmete tarvara juht, vahetades välja vastuolulise Scott Forstalli, keda arendajad väga hindasid, kuid kes ebakõlade pärast juhtkonnaga oli lahkuma sunnitud.

Esmaspäeval teksapükste ning sinise triiksärgiga lavale astudes ja tehnoloogiafirma uusimat saavutust esitledes kogus Federighi arendajatelt enamasti vaid positiivset tagasisidet.

Federighi oli «tundeküllane ja kirglik kõikide asjade suhtes, mida ta esitles,» kiitis Realmac Software tootejuht Nik Fletcher. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles