Keskerakond kutsub inimesi ametiühingute protestile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea.
Toompea. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonna juhatus otsustas täna kutsuda oma toetajaid osalema Toompeal, 3. juunil kell 14 korraldataval ametiühingute meeleavaldusel.

Valitsuse otsus muuta ühepoolselt töölepingu seaduse rakendamise tingimusi on täiesti ebademokraatlik ja Euroopa poliitikas tagurlik nähtus ning kuna Keskerakonna meelest on säärane töötajate õigustest teerulliga üle sõitmine lubamatu, otsustatigi oma toetajaid protestimeeleavaldusele kutsuda, vahendas erakonna pressiesindaja.

Keskerakonna kindel seisukoht töölepinguseaduse küsimuses on, et valitsus peaks koos tööandjate ja töövõtjatega ühiselt lahendusi otsima ning sõlmitud kokkulepetest kinni pidama, mitte astuma tööinimeste vastu suunatud samme.

Paraku kaitseb uus töölepinguseadus eelkõige tööandja huve, soodustades töötajate koondamist ja kasvatades tööpuudust.

Keskerakond nõustub täielikult ametiühingute nõudmisega, et valitsus täidaks kolmepoolset kokkulepet töölepingu seaduse eelnõu kohta ja alustaks viivitamatult läbirääkimisi töölepingu seaduse ning töötuskindlustuse seaduse muudatuste rakendamise üle, lükates nende jõustamise edasi kokkuleppe saavutamiseni.

Ühtlasi on Keskerakonnal hea meel, et sarnaselt neile on ka ametiühingud jõudnud kindla seisukohani, et peaminister Andrus Ansip on käitunud inimeste suhtes sõnamurdlikult, kompromisse tõrjuvalt ja dikteerivalt ning peaks seetõttu tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles