Jaani: esmatähtis on peatada kaadri väljavool prefektuurist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei
Politsei Foto: Marko Saarm / Sakala

Põhja prefektina esmaspäeval tööle asunud Kristian Jaani kinnitusel on esmatähtis tagada prefektuuris stabiilsus ning peatada kaadri väljavool.

«Kui rääkida politseiametnikest ja -teenistujatest kokku, siis võtaksin praegu päevapealt tööle 40-50 inimest. Paraku on viimasel ajal politseist lahkujaid siiski jätkuvalt rohkem kui tulijaid. Näiteks selle aasta miinus on ligi 60 inimest, kui aga rääkida ka möödunud aastast, siis on lahkujaid olnud 100 ja rohkemgi,« ütles Jaani BNSile.

Tema sõnul on peamine lahkumise põhjus liialt väike palk. «Täna on kahjuks olukord, kus inimväärne sissetulek politseis puudub. Kui ikka inimesel ei ole elementaarsed vajadused kaetud läbi sissetuleku, siis on ju loomulik ja mõistetav, et ta otsib endale töö, mis võimaldab normaalselt peret ülal pidada, kodu soetada ja kasvõi teatrisse minna,» ütles Jaani.

Tema sõnul teenib päevast päeva tänaval rasket tööd tegev patrullpolitseinik keskmiselt kätte 600-700 eurot ning see on summa, millega on tööturul raske konkureerida. «Eks me otsime võimalusi, kuidas seda olukorda leevendada. Näiteks on võimalus pakkuda inimestele lisatööd töökohtade arvelt, mis on täitmata, kuid ka siin tulevad piirid ette. Inimene väsib ja lõputult lisatööd teha ei suuda, samuti paneb seadus kindlad piirid, kui palju tohib mingil ajaperioodil lisatööd teha,» rääkis Jaani.

Tema sõnul üritab prefektuur leida lisavahendeid sisemiste ressursside arvelt. «Vaatame, kas kusagil toimub töö dubleerimist, samuti otsime kohti, kus saab efektiivsust tõsta kasvõi läbi mingite toimingute elektrooniliseks muutmisega,» ütles Jaani.

Tema sõnul on prefektuuri peamine ülesanne tagada, et vaatamata kaadriprobleemidele turvalisus ei kannataks. «Praegu on Harjumaal turvaline elada ja nii peab see ka jääma,» rõhutas Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles