Briti siseminister astub tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni parlamendihoone kellatorn ja kell Big Ben
Londoni parlamendihoone kellatorn ja kell Big Ben Foto: Reuters / Scanpix

Briti siseminister Jacqui Smith paneb peaministrer Gordon Browni valitsusremondi käigus lähipäevil ameti maha, teatasid uudistekanalid teisipäeval.

Smith astub tagasi seoses ümberkorraldustega valitsuskabinetis, mille raames vahetatakse välja ka rahandusminister Alistair Darling, teatasid BBC ja Sky News.

Brown, kel tuleb aasta jooksul läbi viia üldvalimised, on sattunud parlamendi kuluhüvitiste skandaali tõttu tugeva surve alla. Skandaal on juba sundinud mitu parlamendiliiget lahkuma.

Valitsusremont leiab eeldatavasti aset pärast neljapäevaseid kohalikke ja Euroopa Parlamendi valimisi, ehk reedel või tuleva nädala alguses.

Kuulujuttude põhjal ootab edutamine kooliministrit Ed Ballsi, kes on Browni ammune truu abimees. Temast peaks saama Darlingi asemel rahandusminister.

Praeguse välisministri David Milibandi võib välja vahetada kaubandusminister Peter Mandelson.

Smithile said saatuslikuks avalikkuse ette lekkinud kuluhüvitiste dokumendid, milles selgub, et minister küsis maksumaksjailt raha kahe pornofilmi eest, mille tema abikaasa oli laenutanud.

Väidetavalt olevat ta juba kahe kuu eest Brownile teatanud, et tahab tagasi astuda. Sellest hoolimata mõlgutab ta mõtteid kandideerida järgmistel valimistel taas parlamenti.

Darling palus esmaspäeval vabandust eksimuse eest kulude hüvitamist nõudes ja lubas 350 naela tagasi maksta, kuid Brown ei soovinud siis veel öelda, missugune saatus rahandusministrit ees ootab

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles