Toimetulekutoetuste väljamaksed on Tallinnas vähenenud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed supiköögi ukse taga.
Inimesed supiköögi ukse taga. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas aasta algusest pidevalt kasvanud toimetulekutoetusteks makstav summa on tänu kütteperioodi lõppemisele aprillikuuga võrreldes mõnevõrra langenud.


Vähenenud on ka üksnes toimetulekutoetustest elavate laste hulk, teatas Raepress. Sotsiaal- ja tervishoiuametisse laekunud andmete põhjal on tänavu maikuus toimetulekutoetusteks makstud summa võrreldes mulluse sama ajaga kasvanud 2,7 korda. Mullu maikuus maksti seda välja 632 829 krooni, tänavu oli summa 1 715 718 krooni.

Võrreldes aprilliga on väljamakstud summa vähenenud umbes 183 000 krooni ja vähenemise põhjuseks on kütteperioodi lõppemine 20. aprilli paiku.

Enim on kasvanud toimetulekutoetust taotlevate perede arv kesklinnas, kui mullu oli neid 61, siis tänavu juba 154. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on 2,4 korda kasvanud toimetulekutoetust saavate perede ja 2,6 korda pereliikmete arv. Toimetulekutoetustest elavate laste arv on võrreldes eelmise aastaga kasvanud 2,6 korda, töötute arv 3,8 korda.

Toimetulekutoetust taotlevate pensionäride arv on mulluse maikuuga suurenenud 35 inimese võrra, samas taotles toimetulekutoetust maikuus 79 pensionäri vähem kui aprillis.

Eelmise kuuga võrreldes on kasvanud üksnes toimetulekutoetustest elavate töötute hulk 341-lt 847-ni, laste arv seevastu langenud 391-lt 378-le.

Abilinnapea Merike Martinsonis ei tekita toimetulekutoetuste väljamaksete langus erilist optimismi. «See on tingitud vaid eluasemekulude hooajalistest muudatustest ega anna tunnistust inimeste tõelisest majandusseisust. Ma kardan, et suvi toob kaasa uued probleemid ja eriti murelikuks teeb mind töötute vanemate laste olukord, kelle jaoks lõpeb ka tasuta koolitoit,» lausus Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles