Prognoos: lähiaastatel lisandub Tallinna turule veel 100 000 ruutmeetrit kaubanduspinda

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine keskus
Kristiine keskus Foto: Toomas Huik

1Partner Kinnisvara partner Tanel Tarum prognoosis, et ehkki kehvema asukohaga kaubanduskeskused peavad juba praegu kaupmeeste pärast pingutama, lisandub turule lähiaastatel märkimisväärne hulk uusi pindu.

Tarum nimetas lisanduvate pindade suurusjärguna 100 000 ruutmeetrit, ent möönis, et mitte väga hea asukohaga kaubanduskeskused peavad juba lähitulevikus rohkem pingutama enda teadvustamisel ja läbima tugeva hinnakorrektuuri, et hoida kaupmehi rahulolevatena.

«On mitmeid suuremaid ja väiksemaid kaubanduskeskusi, kelle kaupmehed vahetuvad liigtihedalt ehk on pidevaid n-ö proovijaid,» osutas ta.

Siiski rõhutas ta, et headesse tõmbekeskustesse on järjekord ning kaupmeestel on raske neisse  pääseda. Põhjus peitub Tarumi sõnutsi ka selles, et mitmedki kaubanduskeskused on keskendunud välistarbimisele ning senikaua, kui meie hinnatase kaupade ja ka teenuste osas on madalam kasvõi meie põhjanaabrist, see tendents jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles