Prokurör nõuab Lõugasele osaliselt reaalset vangistust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas.
Vello Lõugas. Foto: Mihkel Maripuu

Prokurör nõudis täna Harju maakohtus kohtuvaidluses keskerakondlasest Tallinna endise linnaametniku Vello Lõugase süüdimõistmist korduvas pistise võtmises ja tema karistamist osaliselt reaalse vangistusega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling nõudis Lõugase (55) süüdimõistmist lisaks pistise võtmisele ka dokumendi võltsimises ja võltsdokumendi kasutamises ning tema karistamist kahe aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda kuus kuud, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Ühtlasi leidis prokurör, et Lõugaselt tuleb konfiskeerida kuriteoga saadud BMW.

Prokurör nõudis Lõugase kaassüüdistatava, AS-i Signaal (uue ärinimega Liimi Kinnisvara AS) juhatuse liikme Ats Tamme (58) süüdimõistmist võltsdokumendi kasutamises ja korduvas pistise andmises ning tema karistamist kolmeaastase vangistusega, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda kuus kuud.

Prokurör leidis, et AS Signaal tuleb mõista pistise andmises süüdi juriidilise isikuna ning mõista firmale rahaline karistus 160 000 eurot ning pistise võtmises süüdi AS K-Projekt ja mõista firmale rahline karistus 70 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles