Autojuhid saavad ajutise õiguse sõita ühistranspordis tasuta

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru terminalist väljuvad bussid.
Viru terminalist väljuvad bussid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku võimaldada Tallinna maratonil ja sügisjooksul osalejatel ja autokasutajail 7. ja 8. septembril ning autovabal nädal kõigil autojuhtidel Tallinna ühistransporti tasuta kasutada.

Tasuta sõidu õigust tõendavaks tunnuseks on 7. ja 8. septembril unikaalne rinnanumber, mille on Tallinna maratonil ja Tallinna sügisjooksul osalejale väljastanud korraldaja, MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi ning nii 7. ja 8. septembril kui ka 16.-22. septembrini autokasutajal juhiluba.

Eesti ja Baltimaade suurim rahvaspordisündmus - Tallinna maraton koos Tallinna sügisjooksuga toimub traditsiooniliselt septembri teisel nädalavahetusel, käesoleval aastal 7.-8. septembrini. Tavapäraselt toimub pealinna terviseliikumise programmi «Tallinn Liigub» olulisim sündmus Vabaduse väljakul ning Tallinna kesklinna ja Pirita teedel ja tänavatel.

2012. aasta sügisel osales Tallinna maratonil ja sügisjooksul rekordiliselt 1574 maratonijooksjat ning kõikidel aladel kokku tervelt 18 785 liikumisharrastajat 37 riigist. Tänavu täitub 100 aastat esimesest ametlikust maratonijooksust Eestis, mis on pälvinud suurt rahvusvahelist tähelepanu.

Tasuta ühistranspordi lubamine looks Baltimaade suurimast rahvaspordipeost osavõtjaile oluliselt paremad võimalused ürituse ajal Tallinna linnas liiklemiseks.

Spordiürituse ajaks antakse tasuta sõidu õigus Tallinna ühistranspordis ka autokasutajatele, sest liikluskorraldus 7. ja 8. septembril on oluliselt ümber korraldatud. Erasõidukitel on kesklinnas liikumine raskendatud või osaliselt keelatud, kuid ühistransport toimib. Samuti oleks igapäevastel autojuhtidel võimalik liigelda linnas ühistranspordiga, et vältida ummikuid.

1.-30. septembrini toimub Tallinnas keskkonnasõbraliku liikumise kuu. Selle raames on plaanis võimaldada autojuhtidel ühistransporti tasuta kasutada ka autovabal nädalal 16.-22. septembril. Tasuta sõidu õiguse aluseks on juhiluba.

Kampaania vältel propageeritakse linna ühissõidukite kasutamist ja auto kasutamise vähendamist ning keskkonnasõbraliku liikumise viiside, nagu jalakäimine, jalgrattasõit jms väärtustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles