Randpere: mind ei häiri Savisaar-Toomasti lisandumine konkurentide sekka

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadiks pürgiva Valdo Randpere sõnul ei häiri teda veel ühe konkurendi lisandumine pealinna juhi kandidaadi valimisel ning ta ise oli üks Vilja Savisaar-Toomasti meerikandidaadiks ülesseadjatest.

Randpere ütles Postimehele, et kui teda häiriks aastaid Keskerakonna ühe juhtpoliitikuna tegutsenud ja alles eelmisel nädalal Reformierakonda astunud Savisaar-Toomasti lisandumine erakonna linnapeakandidaadiks pürgijate sekka, oleks ta saanud seda takistada.

«Reformierakonna Tallinna piirkonna juhina oleks ma saanud tema ülesseadmist pidurdada. Ma ei tea, kas ma oleks saanud tema kandideerimist lõpuni vältida, aga ma oleks võinud sellele protsessile kaikaid kodarasse loopida,» ütles Randpere Postimehele.

Randpere märkis, et linnapeakandidaadi esitamiseks on tarvis vähemalt 20 Reformierakonna Tallinna piirkonnaorganisatsiooni liikme toetust ja tema oli üks Savisaar-Toomasti ülesseadjatest.

«Minu meelest on väga tore, et Vilja Savisaar-Toomast tuli kandidaadina veel juurde. Ma usun, et konkurents toodab kvaliteeti ja mida rohkem kandideerijaid on, seda parema kandidaadi me lõpuks leiame,» lausus Randpere.

Tema sõnul on praegu vara öelda, kellel neljast kandidaadist on suurim võimalus saada Reformierakonna linnapeakandidaadiks.

«Praegu me oleme kõik alles stardipakul. Kuna meid on kokku neli, on igaühe võimalused saada linnapeakandidaadiks 25 protsenti. Toetus kujuneb paljude asjade alusel, muu hulgas selle järgi kelle programm on tugevam, kes on linnapeakandidaadiks saamisest ise kõige rohkem huvitatud ja nii edasi. Eks igaüks leiutab oma mõtteid ja trikke, kuidas oma kampaaniat vedada,» lausus Randpere.

Reformierakonna linnapeakandidaatide esitamine lõppes eile õhtul ning lõpliku nimekirja järgi pürivad erakonna pealinna meerikandidaadiks riigikogu liikmed Valdo Randpere ja Laine Randjärv, rahandusminister Jürgen Ligi ja europarlamendi saadik Vilja Savisaar-Toomast. Nende nelja inimese seast valib Reformierakonna Tallinna piirkonna üldkogu linnapeakandidaadi 17. augustil.

Ülejäänud parlamendierakonnad on oma Tallinna linnapeakandidaadi juba valinud. Sotsiaaldemokraatlik Erakonna linnapeakandidaat on riigikogu liige Andres Anvelt, Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaat endine luurekoordinaator Eerik-Niiles Kross ja Keskerakonna kandidaat praeguse linnapea Edgar Savisaar.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles