ÜRO: põgenikke on rekordiline 45 miljonit inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikelaager.
Süüria põgenikelaager. Foto: SCANPIX

ÜRO põgenikeorganisatsiooni (The United Nations High Commissioner for Refugees – UNHCR) andmetel on põgenike arv viimase 20 aasta jooksul jõudnud rekordini.

UNCHRi raportis seisab, et möödunud aasta lõpul  oli nii välisriikidesse põgenejaid kui ka siseriiklikke põgenejaid kogu maailmas kokku 45 miljonit, edastab mtv3.fi.

Pooled põgenikest on alaealised ehk alla 18-aastased.

Möödunud aastal kasvas põgenike arv mitmesuguste relvastatud konfliktide, eelkõige Süüria kodusõja tõttu. Põgenike arv kerkib iga nelja sekundiga.

Põgenikest 80 protsenti on arengumaades. Kõige enam välisriikidest pärit põgenikke on Pakistanis – 1,6 miljonit. Kõige enam põgeneti Afganistanist.

Süüria konflikti tõttu on põgenike arv kasvanud tuhandete inimeste võrra.

«Need numbrid teevad murelikuks. Need kajastavad nii inimkannatusi kui ka rahvusvahelise diplomaatia, läbirääkimiste ja abi nõrkust konfliktide ennetamisel ja takistamisel,» lausus UNCHRi juht Antonio Guterres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles