Keskerakonnale 15 000 eurot annetanud pensionär: tegin annetuse isiklikest vahenditest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna sukasäär sai lisa.
Erakonna sukasäär sai lisa. Foto: Margus Ansu

Erakondade rahastamise järelevalvekomisjon otsustas täna küsida Keskerakonnalt täiendavat infot eaka naise Donate Rõõmuse tehtud 15 000-eurose annetuse kohta ja otsustab oma edasise tegevuse pärast info saamist.

«Vaatasime läbi Donate Rõõmuse selgitused, võtsime teadmiseks tema vastuse, et ta on teinud annetused oma isiklikest vahenditest. Otsustasime, et pärime Keskerakonna käest täiendavalt, kas ta tegi annetuse sularahas või pangaülekandega,» ütles komisjoni esimees Ardo Ojasalu Postimehele

Ojasalu lausus, et kui komisjon on selle info kätte saanud, siis tuleb otsustada, kas Donate Rõõmuse vastusega võib rahule jääda või on tarvis veel täiendavat infot hankida.

Komisjon pöördus Rõõmuse poole mai lõpus, märkides, et kindlasti on Keskerakond talle selle «enam kui lahke» annetuse eest tänulik. Keskerakond sai esimeses kvartalis annetustena ligi 70 000 eurot, millest suurima summa ehk 15 000 eurot annetas parteile äriregistri andmetel 85-aastane ning 2006. aastast erakonda kuuluv Rõõmus.

Ojasalu palus Rõõmusel komisjonile selgitada, kuidas, millistest sissetulekuallikatest või millise perioodi vältel on tal õnnestunud selline märkimisväärne summa koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles