Aaviksoo: klassijuhatamine on täna ja jääb ka tulevikus

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.
Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo. Foto: Heiki Rebane/BNS

Tänases riigikogu infotunnis põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse (PGS) üle arutades ütles haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, et klassijuhatamine ei kao kuhugi ja saab vääriliselt tasustatud.

«Mis puudutab klassi juhatamist, siis raha klassi juhatamise tasustamiseks eraldatakse jätkuvalt. Sellele ei seata piiri vaid seda võib suurendada vastavalt koolijuhi äranägemisele, kusjuures klassijuhataja tasustamine võib toimuda nii lisaülesandena, täiendavalt 35-tunnisele töönädalale, olgu seda siis viis tundi, kümme tundi, kuidas oluliseks peetakse,» märkis Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul keskendub uus seadus eelkõige sellele, et õpetajate palka suurendada ja töötingimusi parandada. Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse keskne mõte on garanteeritud palk, mis vastab tulemustele ja panusele ning see saab ainult tõusta ning igal koolipidajal on õigus klassijuhatamist tasustada lisatööna, lisades selle põhitööle, märkis ta.

«Täna on tõepoolest võimalik, et koolipidaja läbi koolijuhi ühepoolselt vähendab ühest õppeaastast teise õpetajate sissetulekut. Selline praktika peab lõppema, õpetajal on õigus samasugusele kindlusele oma töölepingu ja palga suhtes nagu kõikidel teistel töölepinguga töötavatel inimestel,» ütles Aaviksoo.

Täna läheb riigikogus teisele lugemisele valitsuse algatatud põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, mille eesmärk on hariduskorralduse kaasajastamine. Eelnõu on kavas viia homme kolmandale lugemisele ja ka lõpphääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles