Kohus tühistas valitsuse korralduse Mustpeade maja tagastada

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk tänav 26, Mustpeade Maja
Pikk tänav 26, Mustpeade Maja Foto: Peeter Langovits

Tallinna Ringkonnakohus jättis tänase otsusega Tallinna Halduskohtu 13. detsembri 2012 otsuse muutmata. Halduskohtu otsusega tühistati Vabariigi Valitsuse korraldus, milles valitsus ei nõustunud Tallinna Linnavolikogu ettepanekuga jätta Mustpeade maja tagastamata.

Kohus leidis, et antud juhul ei saa enam vaidlustada Bruderschaft der Schwarzenhäupter aus Reval e.V omandireformi õigustatud subjektiks olemist Mustpeade maja tagastamise menetluses.

Nimetatud asjaolu on Tallinna Linnakohtu 04.05.1999 otsusega siduvalt kindlaks tehtud. Kuigi nimetatud kohtuotsusega on omandireformi õigustatud subjektiks tunnistatud Tallinna Mustpeade Vennaskond, on ilmne, et otsus on tehtud Bruderschaft der Schwarzenhäupter aus Reval e.V suhtes.

Ringkonnakohus leidis, et apellatsioonkaebuse väited halduskohtu otsuse tühistamiseks alust ei andnud ja nõustus halduskohtu otsuse põhjendustega. Samuti leiti, et halduskohus on juhtinud õigesti tähelepanu vigadele vaidlusaluses korralduses ega ole Vabariigi Valitsuse otsustusvabadusse sekkunud.

Kohtul on õigus anda hinnang sellele, kas vastustaja on otsuse tegemisel lähtunud asjakohastest kaalutlustest, samuti saab kohus juhtida tähelepanu täiendavatele asjaoludele, millega tuleb kaalumisel arvestada.

Vabariigi Valitsuselt mõisteti Tallinna linna kasuks välja menetluskulud 1296 eurot.

Otsuse võib Riigikohtule edasi kaevata hiljemalt 19.07.2013.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles