Lappeenranta kavandatakse venelastele mõeldud erasünnitusmaja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstiabi kättesaadavust on haiglate liidu sõnul langenud.
Arstiabi kättesaadavust on haiglate liidu sõnul langenud. Foto: SCANPIX

Soome firma Holiday Club Saimaa plaanib ehitada Lappeenranta erahaigla, kus on nii päevakirurgia kui sünnitusosakond.

Palatite asemel paigutatakse patsiendid hotellitubadesse, haiglas käivad nad protseduuridel, vahendas yle.fi.

Idee, milles osalevad Nordic Clinic Oy, Holiday Club Resorts Oy ja Lõuna-Karjala sotsiaal- ja tervishoiuringkond Eksote, on Soomes ainulaadne.

«Meil on seoses selle hankega suured ootused. Venelaste turismireiside arv on viimastel aastatel näidanud tõusutendentsi. Selle juurde kuuluvad elamise põhitegijad, seega miks mitte ka tervishoid. Usun, et ajastus on väga hea,» ütles Holiday Club Resorti tegevjuht Vesa Tengman.

Haiglahoone kuulub Holiday Clubile. Keskpaviljoni nime kandev ehitis rajati 1920ndatel ja varem asus seal Rauha psühhiaatriahaigla.

«Meil on praegu 1300 voodikohta. Järgmise kahe aastaga suureneb see 2000ni. Meil on siis head võimalused tervisturismiks. Usun, et klientideks tulevad nii oma maakonna inimesed kui Peterburis elavad venelased,» jätkas Tengman.

«Uuringud on näidanud, et Venemaalt minnakse palju näiteks Saksamaale või Šveitsi.»

Tengmani ennustusel alustab erahaigla tööd järgmisel suvel. «Oleme kiired tegijad. Haiglaks kavandatud hoone välimust on juba täielikult renoveeritud. Seest nõuab see ligi kuue kuu pikkust remonti. Seejärel loomulikult mööbel ja muu vajalik sisustus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles