Aaviksoo osaleb Krakowis kommunismi lagunemise 20. aastapäeva tähistamisel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola soovib sarnaselt natsismisümboolikaga keelustada kommunismisümboolika.
Poola soovib sarnaselt natsismisümboolikaga keelustada kommunismisümboolika. Foto: Pm

Kaitseminister Jaak Aaviksoo osaleb Eesti riigi esindajana homme Krakowis mälestusüritusel, millega tähistatakse 20 aasta möödumist esimestest vabadest valimistest Poolas ja ühtlasi kogu tollase «raudse eesriide» taga.

Üritusel osaleb teiste seas suur osa Kesk-Euroopa riikide valitsusjuhtidest, sealhulgas Saksmaa liidukantsler Angela Merkel, Poola peaminister Donald Tusk ning ametiühinguliikumise Solidarność omaaegne juht ja Poola ekspresident Lech Wałęsa, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Tegemist on esimese tähtpäevaga ürituste sarjast, millega tähistatakse 20 aasta möödumist Kesk-Euroopa kommunistlike režiimide lagunemisest. Üritus tipneb novembris Saksamaal Berliini müüri langemise 20. aastapäeva pidustustega.

1989. aasta 4. juunil toimusid Poolas esimesed sõjajärgsed vabad valimised, mille võitis ülekaalukalt ametiühinguliikumine «Solidarność».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles