Lasnamäel noormehe tapnud mees oli aastaid töötanud palgasõdurina

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvapaik Tallinnas Vana-Kuuli bussipeatuses.
Mõrvapaik Tallinnas Vana-Kuuli bussipeatuses. Foto: Elisabeth Rooväli

Lasnamäel kaks ja pool nädalat tagasi bussipeatuses juhusliku noormehe maha lasknud ja seejärel enesetapu teinud mees oli «Aktuaalse kaamera» andmetel aastaid Prantsuse võõrleegionis teeninud palgasõdur, kes suure tõenäosusega plaanis enesetappu.

«Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt oli aga arvatav laskja võrdselt hästi nii vene kui ka eesti keelt rääkiv 32-aastane eestlane, kes oli seitse aastat teeninud Prantsuse võõrleegionis ja kelle asjade hulgas leidus paberitükk, millel kirjas enesetapuplaanidele viitav mõistukõne.

Ka tuvastati tal 2,5 promilline joove ja fakt on, et ta oli tulnud tänavale, kaasas siledaraudne kärbik, millel rauas kaks sinna kinni kiilunud padrunit.

Kas bussiootepaviljoni taga seisnud, samuti alkoholi pruukinud noorte ja tulistaja vahel toimus konflikt, mis viis tulistamiseni, või sekkus tulistaja hoopis noorte vahel tekkinud arusaamatusse, kas ta tulistas teadlikult või soovis vaid hirmutada ja tulistas palgasõdurina sõrme päästikul hoides kogemata, kõik need küsimused vajavad veel vastuseid.

Mehe hukkumispaika küünlaid ja lilli viinud sõbrad teavad teda pigem inimesena, kes on varemgi tülidele vahele läinud, samas ei saa eitada, et omadega ummikusse jooksnud mehel oli probleeme nii alkoholi kui ka vastassugupoolega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles