Leht: ETK uus tarneleping surub hulgimüüjad ja tootjad nurka

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konsum
Konsum Foto: Sille Annuk

ETK karmistas uues tarnelepingus oluliselt kauba müüjale esitatud tingimusi, kokku sisaldab tarneleping 15 trahvi, samal ajal ei võta ETK kauba müügi ja koguste prognoosimisega seoses mingit vastutust, kirjutas Äripäeva müügiveeb Best Sales.

«Leping koosneb suuresti tootja kohustustest ja nende rikkumise sanktsioonidest. ETK liikmete vastutust võrreldes seadusest tulenevaga oluliselt muudetud ei ole, aga tootjatelt on võimalik iga vähegi olulisema kohustuse rikkumise korral erinevaid leppetrahve nõuda,» ütles Advokaadi¬büroo Alterna vandeadvokaat ja partner Annika Vait, kirjutab Äripäev.

Eelmisel nädalal jõudis Best Salesini mitme tootja ja hulgikaupmehe mure seoses ETK uue tarne¬lepinguga. Peamine probleem on tarnijale kehtestatud trahvid ja erinevate tasude lisandumine. ETK ostudirektor Kadi Lainelo on varem väitnud, et trahvide kehtestamine ei lahenda mingeid probleeme. Ometi on lepingus trahve loetletud koguni viieteistkümnes punktis. Samas ei esine lepingus ühtegi trahvi ETK enda kohta.

Bürootarvete hulgimüüja Vunder ASi direktori Anne Vaikjärve sõnul ei ole teised ketid tarnijatele trahve siiani rakendanud.

ETK juhi Jaanus Vihandi sõnul ei sisaldu ETK tarnelepingus müüjatele 15 trahvi, eri lepingutes on see arv isesugune.

Loe pikemalt ajalehest Äripäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles