Toompark: parklakoha puudumine nullib korteri ostuhuvi

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla
Parkla Foto: Toomas Huik

Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark ütles, et parkimiskohata südalinnakorter võibki jääda müümata, mistõttu peab sellega juba korteri soetamisel arvestama.

«Kui ikka 4-toalisel kesklinna korteril parkimist ei ole, siis on suur oht, et see jääb müümata. Ehk siis parkimiskohal on oluline mõju korteri likviidsusele,» ütles Toompark

Parkimiskohtadega eraldi tehakse kesklinnas-südalinnas tehinguid laias skaalas 3000-15 000 eurot. «Korteri hinnamõjurina võib parkimikoht aga suurem olla,» rõhutas analüütik, märkides, et inimeste kogemustepagas on aastatega kasvanud ning mänguga «küll kuidagi ikka pargitud saab» kaasa ei minda.

Samuti ei saa lootma jääda, et naabermaatükk jääbki tühjaks ja sealne parkla jätkab tööd lõputult.

Toompark soovitas, et kui korteriostjal endal autot ei olegi, siis parkimiskoha peale tuleb siiski mõelda eeskätt selles võtmes, et kui kunagi on korter vaja maha müüa, siis parkimiskoha puudumine võib likviiduse nullida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles