Uhtna näitab mandoliinimaagiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Põlder Uhtna mandoliinideorkestri proovis. Et proov saaks alata, kontrollib Margus Põlder kõigepealt, kas kõik pillid on hääles.
Jaanus Põlder Uhtna mandoliinideorkestri proovis. Et proov saaks alata, kontrollib Margus Põlder kõigepealt, kas kõik pillid on hääles. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kui Uhtna raamatukogu ruumidesse kogunesid 12. veebruaril esimesed arglikud pillimänguhuvilised, ei olnud neil kindlasti aimugi, et nelja kuu pärast – 11. juuni õhtul – on kohal peaaegu kakskümmend tublit pillimeest lähemalt ja kaugemalt, kooliõpilastest pensionärideni. Just nemad on moodustanud ansambli Uhtna Mandoliinid ning tinistavad nüüd mõnusa huumori saatel igal teisipäeva õhtul üheskoos pilli.

Kõige kaugemal elavad on ikka esimesena kohal. Veel lukus värava taga ootavad proovi Margus ja Kalev, viimane neist tulnud enam kui 40 km kauguselt Läsnalt. Margus teatab kohe, et tema pillimängu- ja nooditundmisoskus oli siia tulles täielik 0, kuid lisab kavalalt, et elus peab kõike proovima, miks mitte siis vanas eas ka seda lollust teha.

Aiaväravad avatakse ja kohale voolab üha enam pillimehi. Asjatundlikult nihutatakse raamatukogulauad eest, sätitakse end istuma, pill kaenlas, võetakse noodipult ette ning tinistamine võib alata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles