Heinekeni turundusjuht: Tellija saab endale just nii loova reklaami, kui ta ise väärt on

, reklaamikorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinekeni boss Jean-Francois van Boxmeer
Heinekeni boss Jean-Francois van Boxmeer Foto: Olav Osolin

Cannes'i loovusfestivali eelviimase päeva oodatumaid esinejaid olid Heinekeni juhatuse esimees ja tegevjuht Jean-Francois van Boxmeer ja turundusjuht Alexis Nasard. 

Vestlust modereeris temale omasel humoorikal ja elegantsel moel reklaamivõrgustiku Publicis grand old man Maurice Levy, kes on ise Heinekeni turundamisega seotud üle 30 aasta. Kui van Boxmeer pajatas rohkem maailmakuulsa õllemargi ajaloost ja maailmavallutuse plaanidest, sh Tigeri õllemargi 100% omandamisest, siis jagas turundusjuht oma mõtteid turunduse ja loovuse vahekordadest.

Kui tahad loovust, siis pead julgema seda tellida

Nasard ütles, et loovus algab turundusjuhi otsusest: kui ta tahab saada loovaid lahendusi, siis peab ta olema valmis neid ka tellima ja neid oma agentuurilt nõudma. Nasardi sõnul on ta kindlal veendumusel, et turundusjuht saab sellise tasemega loovuse, kui ta ise väärt on. "Kui klient ostab agentuurilt nigela tasemega lahenduse, siis tähendab see ju, et ta on sellega rahul", märkis Nasard, lisades, et loovad lahendused on tihti riskantsed ja maailmas on küllaga turundusjuhte, kes kardavad riskimist ning lähevad pigem varem kindlalt läbiproovitud rada pidi. Heinekeni turundusjuht märkis, et agentuuri valikul on tema arvates kõige olulisem, et ta kliendina tajuks, kas agentuuri loovtiim saab tema brändist aru ning kas ta tajub, mida temalt oodatakse. "Edasi hingame me agentuuriga juba ühes rütmis. Mõnikord me arutame asju kööginurgas, mõnikord vaidleme, mõnikord saame teineteise peale vihaseks, kuid vaid nii sünnivad maailma loovad lahendused. Ja siis saavad ka agentuuri inimesed aru, et nad on osa sinu brändist, mitte vaid tegelased, kes su näpunäiteid täidavad", märkis Nasard. Vastates moderaatori küsimusele reklaamilahenduste eeltestimise kohta, ütles Nasard, et testida on mõtet seda, kas sinu jaoks võõras kultuuriruumis peetakse reklaamfilmi tegelast sümpaatseks või mitte, aga loovkontseptsiooni osas peab turundusjuht olema suuteline ise otsustama, kas väljapakutud loovus on tema brändi põhimõtete jaoks sobilik või mitte. Ta märkis, et ta ise on tihtipeale võtnud loovlahenduste osas vastu otsuseid, mis on risti vastu testide tulemustele. Vastates moderaatori küsimustele, mis tasemel kulgeb firmas turunduskampaaniate loovlahenduste üle otsustamine, ütles Heinekeni boss van Boxmeer: "Kui me hakkaksime reklaami üle otsustama juhatuse või mõne komitee tasemel ja ei jätaks seda tööd täielikult turundusjuhi ja tema tiimi otsustada, siis oleksime me valel teel, et mitte öelda surnud. Juht peab olema veendunud, et tal on firmas kompetentne turundustiim, kes mõistab brändi vajadusi ja oskab reklaamiagentuuriga koos töötada." Ta lisas, et ta on töötanud koos turundusinimestega, kes tegelevad pikalt igasuguse info ja tabelitega, siis aga kirjutavad järjekordse igava ümmarguse õllebriifi, mistõttu agentuuril ei jää muud üle kui hakata ise oma peaga reklaami välja nuputama. "Õllebränd on 80% emotsioone, mille sees on ka palju ajalugu ja järjepidevust. Sul peab firmas endas olema loov turundustiim, kes teeb koostööd loovate reklaaminimestega - vaid nii sünnib hea tulemus", kinnitas van Buxmeer.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles