Tallinn andis pealinna tiitli suveks Pärnule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar andis reedel Pärnule üle suvepealinna tiitli.


«Kätte on jõudnud aeg, mil Eestimaa suvitajaterohkeim linn võtab valitsemise ohjad kevadpealinnalt üle. Lillelaadad asenduvad rannamõnudega ning taas tuleb tuhandeid inimesi üle kogu Eesti Pärnusse kokku tulla,» ütles Savisaar Pärnus toimunud üleandmistseremoonial.

Traditsiooniliselt jääb sümboolne pealinna tiitel Pärnu kätte hoiule septembrini, mil see antakse üle sügispealinnale Narvale. «Olete suvepealinna tiitlit juba seitseteist aastat hoida osanud. Usun, et teil on kogemusi ja saate ka seekord ilusti hakkama,» lausus Savisaar.

Suvepealinna tiitli üleandmise tseremoonia toimus Kesklinna kail ja Pärnu jõe akvatooriumil. Tseremoonia algas Muinastule regati stardiga. Tiitli üleandmise tseremoonial olid esindatud ka talvepealinn Otepää ja kevadpealinn Türi.

Suvepealinna tiitel jõudis Tallinnast Pärnusse meritsi Eesti mereväe patrull-laeval Ristna.

Õhtul vaimustas pärnakaid oma esinemisega veepeol Watergate ka ansambel Põhja-Tallinn ning kuigi kuulajaid oli vähe, elasid nood põhjatallinlaste lugudele elavalt kaasa. Hitti «Meil on aega veel» paluti aplausiga suisa korrata, kuid korraldajad ei lasknud sel sündida - põhjuseks asjaolu, et festivalipäev oli niigi lubatust pikemaks veninud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles