Hirvepargis avas uksed Itaalia stiilis restoran

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem Kalamajas tegutsenud restoran Gusto alustas pärast väikest vaheaega tegevust Hirvepargi Kassisaba poolses küljes olevas paviljonis.


Maja kuulub osaühingule Aldebaran ning see seisis bürokraatlike takistuste tõttu aastaid tühjana. «Meie kätte sattus see niimoodi, et üks Eestis elanud ameeriklane armus sellesse hoonesse ära ja leidis, et selle võiks ära osta ja siia kohviku teha. Siis ta sõitis siit ära ja mina jäin seda asja siia ajama,» rääkis Aldebarani juhatuse liige Jane Riga.

Maja osteti vallasvarana ja selleks, et maja juurde üldse maad erastada saaks, tuli läbi käia terve rida komisjone. Lõpuks on hoonel 109 ruutmeetri suurune krunt. Paviljonis on pinda vaid 26 ruutmeetrit ja sinna poleks söögikoht ära mahtunud, siis tuli kioski tagune nõlv lahti kaevata ja sinna kohviku maa-alune juurdeehitus teha. Sellele eelnesid arheoloogilised kaevamised. Arheoloogiline järelevalve oli ka veetrasside ja elektrikaablite paigaldamisel ning kõik kokku võttis kohutavalt aega.

Lõpuks oli asi nii kaugel, et sai hakata rentnikku otsima ja paljude soovijate seast valiti välja senine restoran Gusto, mis tundus parki kõige paremini sobivat. «Me arvame, et kui nemad siin läbi ei löö, siis ei löö mitte keegi. Neil on väikese koha pidamise kogemus ja oma kindel klientuur,» ütles Riga.

«Lõunasööjad kirjutavad meile juba ammu, et kaua see kevadine paast kestab, andke lõpuks ometi süüa. Sest me panime märtsis restorani Kalamajas kinni ja lubasin, et teeme mais lahti,» agu nüüd on juba juuni,» lausus Gusto perenaine Anu Laan.

«Plaan on hommikul kella kümnest lahti teha ja soovijatele värskeid saiakesi ja kohvi müüa. Suur sihtgrupp on vanemad, kes oma lastega parki tulevad. Laste mänguväljakud asuvad sealsamas kõrval.

Laan lisas, et alguses tundus talle, et see koht on restorani jaoks liiga väike, aga siis lasi ta ennast ümber veenda. Seda, et sellise koha järele on vajadus, kinnitas ka staarkokk Imre Kose, kes Postimehe visiidi ajal sealt jalgrattaga mööda sõitis. Kassisabas elav Kose leidis, et see on restorani jaoks unelmate asukoht ning lubas kindlasti läbi astuda. Eriti veel siis, kui restorani juurde ka jalgrattahoidaja paigaldatakse.

See võib kesklinna valitsuse abiga peatselt ka teoks saada. Linnaosavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsner ütles, et ametkond vaatab oma võimalused üle ja kui restoran vastava taotluse esitab, siis võib see täiesti võimalikuks osutuda. Palsneri sõnul on praegu menetluses ka restorani läheduses asuva endise tööriistakuuri lammutusluba ja loodetavasti õnnestub praegu kodutute elupaigaks olev ehitis lähiajal likvideerida. «Me tahame seda ruttu teha, sest seal elavad kodutud häirivad nii mänguväljakul mängivaid lapsi kui teisi pargikülastajaid,» ütles Palsner.

Restoran on pidanud läbirääkimisi ka politsei ja mupoga, et patrullid Hirveparki sagedamini tee leiaksid. Vähemalt sõnades on kõik ametnikud mõistvad olnud ja lubanud pargi uuele elule äratamisele kaasa aidata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles