Ott Lepland: õige jaanipäev algab siis, kui auto on pargitud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland peohoos.
Ott Lepland peohoos. Foto: Rauno Salumets

Ott Lepland elab juba mõned aastad kibekiiret artistielu, mis tähendab käed-jalad tööd täis aega ka jaanipäeval. Õige jaan hakkab Leplandi sõnul pihta siis, kui auto on pargitud ja saab sõpradega korralikult aja maha võtta.

«Siis, kui artistielu ei seadnud piire, sai ikka sõprade ja perega kõiksugustel jaanipidudel käidud. Nüüd on see mõistagi muutunud ajaks, mil tuleb tööd teha ja see on minu jaoks täiesti loogiline,» näeb Lepland.

Ometigi pole Leplandil põhjust ainult tööd rabada. Aega selleks, et ka ise jaanimelust osa saada, on ta tihedasse esinemisgraafikusse leidnud küll. «Kohe, kui Pühajärvel oma kontserdi ära annan, sõidame tuttava juurde maakodusse, kus peame omakeskis jaanipäeva. Käima saunas, räägime juttu, sööme šašlõkki ja joome õlut,» rääkis Lepland ideaalsest jaanist.

Suve tähtsaim eestlaste pidupäev tähendab Leplandi jaoks ennekõike aga võidupüha.

Kui esinemisi poleks, ei oskaks Lepland öeldagi, millistest jaanipidudest ta osa võtta sooviks. «Ehk varem oleksin osanud sellele küsimusele vastata. Nüüd, kus olen teises eluetapis ning kus minu maailmavaade on paljuski muutunud, ei teaks öeldagi, kas läheksin mõnele jaanitulele. Tõenäoliselt külastaksin neid samu sündmusi, mida kõik Eesti inimesed, aga üldjoontes on raske spekuleerida.»

Lepland esineb tänavu Pühajärve jaanitulel vahetult enne Rootsi lauljatari Loreeni. «Ma ei tea veel, kas mul õnnestub tema esinemist näha. Raske öelda - kõik sõltub sellest, kas sõbrad viitsivad oodata. Nad tulevad ka kaugelt ja tahavad minuga kohe edasi liikuda. Autojuhi jaoks võib jaanitule alles siis avatuks lugeda, kui auto on pargitud. Enne ei saa korralikku jaanipäeva pidada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles