Noored ootavad malevalt peamiselt töökogemust ja uusi tutvusi

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Õpilasmalev
Eesti Õpilasmalev Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna keskpäeval avati ametlikult Eesti Õpilasmaleva töösuvi, mille käigus saab tööd ligi 820 Tallinna noort. Malevlased ise ootavad suvelt eelkõige kogemust ja meeldivat seltskonda.

Malevlaste tööaeg kestab 2-3 nädalat, mille jooksul tehakse Eesti erinevates paikades enamasti heakorratöid kui ka pannakse poodides kaupa välja ning tehakse süüa.

Esimest aastat malevas töötav Karl Jakob asub tööle Statoilis, kus hakkab süüa tegema ja kaupa välja panema. Tema sõnul on kõige olulisem see, et saada töökogemus ja uusi sõprussuhteid, kuid peab töö eest saadud tasu samuti tähtsaks.

Kuimetsa ja Kuremaa rühmas tööle asuvad Regina ja Helerin hakkavad tegema heakorratöid. «Alguses pidime põõsaid korrastama, nüüd meile öeldi, et ehitame sauna ja värvime kuuri, teeme erinevaid töid,» sõnas Regina, kes on malevas juba kolmandat korda. Esimene aasta ema pakkus välja, et võiks minna ning siiamaani olen rahul, lisas ta.

Raido ja Villemi, kes asuvad tööle Pühajärve rühmas, ülesandeks on metsaaluste koristamine ja muru niitmine. Poisid sõnasid, et töö on lõbu ja sõprade pärast ning raha teenimine on selle kõige juures ainult boonuseks.

Kelli, kellel on malevas juba teine aasta, asub tööle Nõmmel, kus hakkab rohima ja riisuma. «Väga meeldib, tähtis on see, et lõbus oleks ja uusi tutvusi saaks, raha jääb tahaplaanile,» märkis ta.

Lasnamäe rühmajuhi ametisse asuv Maret peab maleva juures kõige olulisemaks seda, et saada tavalisest rutiinist välja ning kogeda häid emotsioone ja teha midagi toredat heade inimestega.

Tallinna Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat. Tänavu saab tööd 820 noort, mis on viimaste aastate osalejaterohkem. Pealinna noored on tänavu 23 erinevas linnavälises ja –siseses rühmas ning nende hulgas töötab ka 1 üliõpilasrühm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles