Valjala rahvalt varastati jaanituli

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli
Jaanituli Foto: Mihkel Maripuu

Suur oli Saaremaal Valjala maalinnal jaanituld organiseerinud korraldaja jahmatus, kui 23. juuni õhtul süütamist oodanud lõkke oli kellegi kuritahtlik käsi põlema pannud juba eelneval ööl.

«See, kes lõkke põlema pani, oli haige inimene,» lausus ajaloolisel maalinnal jaanituld korraldanud Sille Lapp ajalehele Saarte Hääl.

Sille Lapp möönis, et tema esimene mõte pühapäeva hommikul oli õhtune jaanituli lihtsalt ära jätta. «Jõuetusetunne tuli lihtsalt peale,» sõnas ta. Samas märkis Lapp, et inimlikkus sai tema jaoks sel päeval teised mõõtmed. «Ma mõistsin, kui ühtehoidev kogukond meil tegelikult on,» tõdes korraldaja.

Nimelt asus maalinnal kohe tegutsema Valjala vallavolikogu esimees Liilia Eensaar koos mitme abilisega. Üheskoos organiseeriti kohale uus lõkkematerjal ja jaanituli toimus nagu varem välja kuulutatud.

«Mina jäin rahule, sain väga palju tagasisidet ja tuldi lausa tänama,» ütles Sille Lapp. Sest oli jaanimöllu, lustakaid mänge nii lastele kui ka täiskasvanutele, sai naerda ja kes tahtis, ka tantsida.

Valjala maalinna jaaniõhtul, mis maalinna traditsioonide jätkamiseks toimus tänavu esmakordselt Saklas, käis ligi 300 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles